1:0 az állás a bronzcsatában a MAFC javára

Mint azt a beharangozónkban megírtuk, a Nyíregyháza Blue Sharks igen tartalékos csapattal utazott el a MAFC elleni bronzcsata első összecsapására. Sérülés miatt Bus Iván, Czinger Zoltán és Michael Harmon is befejezte a játékot erre az idényre, majd a találkozón Fazekas Csaba is mindössze hat percet tudott vállalni.

Noha a fővárosiaknál sem szerepelt már az amerikai irányítójuk, így is jóval rutinosabb kerettel tudtak kiállni, a pályára lépők több mint felének van élvonalbeli tapasztalata, míg a Cápáknál szerepet kapó játékosok átlagéletkora 23 év volt.

A nyíregyháziak így is sokáig tartották magukat, a MAFC a második negyedben vezetett tizenhárom ponttal is, de a nagyszünetre újra szoros meccset alakított ki a vendéggárda. A Blue Sharks játéka elsősorban támadásban akadozott, rengeteg labdát eladott (ebben a budapestiek sem maradtak el sokkal) és a távoli dobások sem a megszokott hatékonysággal ültek.

A MAFC jól kezdte a negyedik negyedet és ekkor egy-két perc alatt el is döntötte a meccset az egyre jobban elfáradó ellenfelével szemben. A párharc második meccsét vasárnap 19 órakor rendezik a Continental Arénában. MK

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Bronzcsata, 1. mérkőzés

MAFC-Nyíregyháza Blue Sharks 82-65 (21-13, 19-22, 19-14, 23-16)

Budapest, v.: Győrffy, Török, Nagy.

Blue Sharks: Czura 7/3, Fazekas, Bazsó 11/6, Mokánszki 17, Tóth 14. Csere: Oláh 10, Sitku M. 3/3, Demeter 3/3, Vaskó. Vezetőedző: Siska János.