AZ ELSŐ FELVONÁST NYERTE A HONVÉD ELLEN A NYÍREGYHÁZA BLUE SHARKS

Idegenben győztek a kosarasok.

Rövid időn belül kétszer is találkozik a Honvéddal a Nyíregyháza Blue Sharks, előbb a bajnokságban, majd a Hepp-kupában. Nos a bajnokit a fővárosiak kezdték jobban, és kihasználva a cápák védekezési hibáit, az első negyed után vezettek. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a nagyszünet után pedig már a Nyíregyháza irányította a meccset mely végül idegenben győzött, ami több mint biztató a kupa négyesdöntő előtt!

Az ütő az első szettben még kicsit visszafogott volt, majd olyannyira magára talált, hogy 15 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Az első szettben 13-4-re is vezettek a mieink, és végül magabiztosan nyerték is a játékrészt, majd a folytatásban is jól játszott a Fatum. Genesis Francesco remek labdákkal szolgálta ki a társakat, és Varga Elizabet valamint Dani Brisebois is értékesítette a lehetőségeket, Jazmin White és Sanja Kalicanin pedig blokkokban jeleskedett. Bár a második játékrész vége kicsit szorosabb volt, de nyerte azt is a Nyíregyháza, Tóth Fruzsina szép mentéseivel tarkítva pedig a harmadikat is, így második 2019-es meccsén (az Újpest idegenbeli legyőzését követően) második győzelmét aratta a csapat. Nem rossz kezdés!

Budapest Honvéd SE - Nyíregyháza Blue Sharks 72-85 (21-16, 16-17, 22-28, 13-24)

Blue Sharks: Harmon M. 24/12, Tóth G. 10, Bazsó B. 12/6, Fazekas Cs. 19/12, Bus I. 7/3.
Csere: Czura A. 11/9, Czinger Z. 2, Sitku M., Oláh Z., Mokánszki M.

Siska János vezetőedző: - Nagyon fontos győzelem volt számunkra. Tudtuk hogy nehéz dolgunk lesz a Honvéd ellen. Gratulálok a játékosaimnak a küzdelemhez, igazi csapatmunka volt. Rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, nem találtunk be kintről az első félidőben és a védekezésünk sem volt elég kemény. A második félidőben sikerült más ritmusban játszottunk és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

www.nyiregyhaza.hu

Fotó:hunbasket.hu