Újabb győzelem a Vasas ellen

Hübner Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia 101-78

A bajnoki rajt szeptember 27-én kezdődik, amikor a Bajával mérkőzünk meg idegenben.

A bajnokság előtti első hazai felkészülési mérkőzésnek a Bencs László Szakközépiskola tornacsarnoka adott otthont csütörtök délután. Az ellenfél ezúttal a Vasas gárdája volt.

A küzdelmes és végig nagy iramú mérkőzésen 101-78-ra győzedelmeskedtünk ellenfelünkkel szemben.

Siska János vezetőedző a mérkőzés előtt kemény védekezést és agresszív játékot kért a játékosoktól, illetve, hogy próbáljanak olyan figurákat is játszani, amelyeket eddig a felkészülés alatt nem gyakoroltak. A tréner a fiataloknak is játéklehetőséget adott a mérkőzésen.

Mint mondta, örül a győzelemnek, bár a Vasas mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyul, és ez most is így volt. A fiúk jó csapatjátékot mutattak, és betartották az előzetesen megbeszélt stratégiát - tette hozzá a szakember.

Az öltözőben egy feladatot kaptunk, hogy olyan védekezést produkáljunk, amellyel 70 pont alatt tarthatjuk ellenfelünket. Ezt már Bus Iván a Kék Cápák csapatkapitány mondta a mérkőzést követően. Nagyon örülök, hogy a mostani felkészülési időszakban sorra megnyerjük meccseinket, és ez nagyon jó hatással van a csapatra, a játékosokra. Úgy érzem egyre jobb az összhang a csapaton belül és nagyon várjuk már a bajnoki rajtot.