HOYA-Pannon Egyetem Veszprèm – Nyíregyháza Blue Sharks 82:76

(27:21, 17:12, 18:25, 20:18)

Blue Sharks: Bazsó B. 5, Fazekas Cs. 10/6, M. Harmon 19/9, Tóth G. 6.
Csere: Czura A. 13/3, Czinger Z.-, Sitku M. 3, Oláh Z.-, Mokánszki M. 2, Bus I. 18/3.

Az NB I./B elődöntőjének első, veszprémi meccsén a kisebb sérüléssel bajlódó Bus Iván helyett Czinger Zoltán kezdett, ez a felállás azonban nem működhetett sokáig, a center ugyanis a második percben rosszul lépett és megsérült. Később az irányító is lebicegett a pályáról, de ő még vissza tudott térni és a vendégcsapatban a legjobb összteljesítményt nyújtotta.

Bus sérülésénél kilenc ponttal vezetett a Veszprém, amely sokáig nem tudott igazán nagy előny kiépíteni. A nyíregyháziak változatos támadójátékkal és elsősorban Michael Harmon szerepvállalásával ragadtak az ellenfelükre. A bakonyiak egy idő után aztán szerzett labdákkal és jobb lepattanózással növelték a sokáig hat pont körüli különbséget.

A Cápák a nagyszünet után elöl és hátul is beragadtak kissé, Siska János gyors időkérése hatott, csapata 16 pontról kezdett el zárkózni, rengeteg büntetőt harcolt ki, amiket jó százalékkal értékesített.

A záró etapot agresszív védekezéssel és 10-0-val indította a Veszprém (öt percig nem dobott pontot a Blue Sharks), ezzel el is döntötte a mérkőzést. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második mérkőzését vasárnap, a Continental Arénában rendezik.