Nyíregyháza Blue Sharks -Veszprém 100-104 (16-24, 24-26, 29-22, 22-19, 9-13)

Blue Sharks: Harmon 19/9, Fazekas 10/6, Bazsó 5, Tóth 6, Czinger.
Csere: Bus 18/3, Sitku M. 3, Czura 13/3, Oláh, Mokánszki 2.

vezetőedző: Siska János: Gratulálok a játékosaimnak a mai küzdelemhez. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen veszítettünk. Úgy gondolom, hogy büszkén hagyhattuk el a pályát. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban.

Óriási csatában, hosszabbítás után diadalmaskodott a Veszprém a Continental Arénában, így az alapszakasz győztese került először a bajnokság döntőjébe.
A Nyíregyháza Blue Sharks a bronzéremért folytatja a küzdelmet. Ellenfelünk a MAFC-OSE párharc vesztese lesz.

A mérkőzés legnagyobb vesztese amerikai légiósunk, Mike Harmon, aki achilles-ín szakadást szenvedett, műtétje ezekben a percekben kezdődött. Felépülése kb. 8 hónapot vesz majd igénybe.

A találkozó tétjét jól mutatja, hogy nem telt el öt perc, amikor már mindkét edző elhasznált egy-egy időkérést: Siska János a gyenge védekezés és az addig egyáltalán nem működő támadójáték láttán, 0-8-nál hívta magához az övéit, Mérész Csaba nem sokkal később a hazai zárkózást próbálta megállítani.

Az első félidőben végig, a rengeteg támadólepattanót szedő és több könnyű kosarat szerző vendégek voltak előnyben, a Bus Iván és Michael Harmon vezette Cápák tizenegy pontos hátrányból ugyan visszaküzdötték magukat mínusz háromra, egy-két perccel később tizenhárom pont lett a különbség és a nagyszünetre is két számjegyű fórral mehettek a bakonyiak.

A második félidőben már kevesebb kritika érhette a hazaiakat, akik minden lepattanóért megküzdöttek és vetődtek a szabad labdákért. A harcias játék mellett az is kellett az újabb zárkózáshoz, hogy Harmon egészen tarthatatlannak bizonyult, és többek között Czura Attila is jó megoldásokat választott. Ám sajnos, ahogyan korábban is, a Veszprém nem adott esélyt, hogy egyenlítsenek a Cápák, rendre visszaállították a 8-10 pontos különbséget.

A negyedik negyedben megvillantak a vendégek rutinosabb játékosai, főképp Madár András volt elemében, úgy tűnt, a továbbra is nagyon akaró nyíregyháziak egyre jobban elfáradtak. Tóth kipontozódott, Bus húzta a lábát, de kevesebb mint két perccel a vége előtt (82-91-nél )Fazekas Csaba még egy rohamot vezényelt, aminek a végén Mokánszki Máté dobott egyenlítő hármast. A Veszprém nyolc másodperc alatt nem tudott betalálni, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás Bus ziccerével kezdődött, a meccsen először vezettek a Cápák. Harmont sérülés miatt le kellett cserélni, a Blue Sharks azonban nélküle sem hagyta, hogy újra ellépjen ellenfele. Tizenöt másodperccel a vége előtt, 100-99-nél Völgyi Marcell első büntetője a palánk tetejét is érintve hullott be, a második csont nélkül.

A másik oldalon Bus nem kapott faultot betörése után, majd azonnal ráfújtak egy sportszerűtlent, amivel a játékvezetők el is döntötték a mérkőzést.