A Nyíregyházi Sportcentrum és a Nyíregy­háza Blue Sharks az idén nyáron már harmadik alkalommal rendez kosárlabdatábort, ám több újdonsággal készülnek a szervezők, Takács Máté edző megfogalmazása szerint ráncfelvarráson esett át a tábor.

– A nyári tábor nemcsak annyit jelent, hogy vigyázunk a gyerekekre: szeretnénk bemutatni, hogyan dolgozik a felnőttcsapat, és ízelítőt adni a profi kosárlabdából – nyitotta meg Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője a július 29. és augusztus 2. között tartandó tábor sajtótájékoztatóját.

Válogatott vendég

A szervezők a tavalyi 45 után idén 80 (ennél több embert nem tudnak fogadni), 10–20 éves fiatal jelentkezését várják június 30-áig.

– Szeretnénk a gyerekeket teljes mértékben olyan képzésben részesíteni, amit a felnőtt­csapat is végez – mondta Lekli József utánpótlás-koordinátor. – A bemelegítéstől kezdve a labdás ügyességfejlesztésen és a funkcionális edzéseken át a profi étrendig mindennel találkoznak a gyerekek. A hét végén a húsz-huszonöt legügyesebb fiatal komplett orvosi vizsgálaton is átesik, amit a sportcentrum orvosa, Szabó Gábor ajánlott fel.

A résztvevők együtt edzhetnek a Blue Sharks felnőtt játékosaival, akik a tábor részeként bemutatómeccset játszanak a szakmai stábbal, ám nemcsak a nyíregyháziakkal találkozhatnak a gyerekek, hanem egy felnőttválogatott sztárvendéggel is.

MK