A koronavírus-járvány veszélyhelyzet miatt a Nyíregyházi Sportcentrum és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. kosárlabda edzői online videó megbeszélést tartottak.


Siska János a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője és a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabda szakágának vezetője elmondta, a kosárlabda edzőkkel azt vitatták meg, hogy milyen jellegű otthoni edzéstervet tudnak elkészíteni az utánpótlás korú sportolóknak, annak érdekében, hogy a gyerekek ne hagyják abba a sportot, az edzésmunkát.


A szakmai munka folyamatosságának biztosítása érdekében egyéni edzésterveket, programokat fogunk kidolgozni és ezek végrehajtását próbáljuk majd segíteni. Ez az elsődleges feladatunk – mondta Siska János.

Annak is fennáll a veszélye, hogy a legkisebbek eltávolodnak a kosárlabdázástól.

Nekünk mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy egyben tartsuk csapatainkat és az esetleges lemorzsolódást visszaszorítsuk. Olyan edzéstervet dolgozunk ki, amelyet otthon el lehet végezni. Előtérbe kerül az egyéni fizikai képességek fejlesztése is: Tarnóczy Zalán kollégám külön személyre szabott otthoni erőnléti edzéstervet fog elkészíteni sportolóink részére- mondta Siska János