Az év elején még minden a várakozásunknak megfelelően alakult, csapatunk sorra győzte le ellenfeleit és akkor még senki sem gondolta, hogy utoljára március 8-án léphetünk pályára. Majd a koronavírus járvány miatt lefújták a bajnokságot és a tabella második helyén zártuk az idei évadot. Érthetően csalódottak voltak játékosaink és a szakmai stáb egyaránt.

  • Először azzal foglalkoztunk, hogy a vírus ellen hogyan tudunk védekezni, majd mindenki nagyon megijedt. Aztán, amikor átgondoltuk, hogy az egész szezon nem ért semmit, akkor a csalódottság vett úrrá rajtunk és rengeteg negatív érzés töltött el bennünket. Eltelt pár hét azóta, de még mindig fájó ez a szezonzárás. Nyilván most ezt úgy kell kezelni, hogy véget ért a szezon, mint ahogyan tavaly júniusban történt. Ilyenkor visszább kell venni a terhelésből, pihenni kell a játékosoknak fejben és fizikálisan egyaránt, és pár hét múlva el lehet kezdeni egy kicsit komolyabban edzeni. Ebben az időszakban a testsúlyt lehet gyarapítani, a gyorsaságot és a kosárra dobást lehet fejleszteni. A technikai és taktikai képzések időszaka ez – mondta Siska János csapatunk vezetőedzője.
    Játékosaink jelenleg kis csoportos foglalkozásokon erőnléti edzéseket végeznek a Continental Aréna teraszán heti több alkalommal.
    Az alaperőt tartjuk szinten, illetve a robbanékonyságot próbáljuk fejleszteni edzéseinken – mondta Tarnóczy Zalán erőnléti edző.