Több mint egy hónapja, hogy a pandémia miatt lefújták a 2019/20-as kosárlabda bajnokságokat. Habár a következő idény kezdete még nagyon messze van, játékosaink igyekeznek megőrizni kiváló formájukat. Csapatunk legénysége kis csoportokban, folyamatos sportorvosi ellenőrzés alatt, szabadtéren végzik feladataikat, hogy amikor újra kosárlabdát vehetnek majd a kezükbe, kirobbanó formában lehessenek.

Azok edzenek, akik úgy gondolják, hogy egyedül, illetve ketten-hárman el tudják végezni az edzésmunkát.

Megpróbáljuk megőrizni a fittséget és olyan állapotban maradni, hogy amikor elkezdődhet a tényleges munka, akkor a fiúk a lehető legjobb erőnlétben legyenek és azonnal munkába állhassanak – mondta Sitku Ernő csapatunk szakmai igazgatója

Az erőnléti edzéseket Tarnóczy Zalán irányítja.

Nem az egész csapattal dolgozunk, hanem egy részükkel, szabadtéren, így a gyakorlatok korlátozódnak, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére változatos feladatokat tudunk adni a játékosoknak. Az alapkészségek mellett fejlesztjük az alaperő, törzserő stabilitáson keresztül az egyéb képességeket, úgy mint a robbanékonyság, fordulékonyság alapját jelentő kitámasztási erőt – mondta Tarnóczy Zalán.

A játékosok között első idényét töltötte Nyíregyházán Szobi Dániel.

Azért jöttem ide, hogy minél jobb eredményt érjen e l a Hübner Nyíregyháza csapata. Ez valamilyen szinten sikerült, hiszen gyakorlatilag a szezon 80%-ban az első vagy a második helyen álltunk a tabellán.

Igaz gyenge volt a rajt, de ezt hamar korrigálni tudtuk és a MAFC-cal együtt mi voltunk a legnagyobb várományosai a bajnoki címnek. Fura volt számomra a bajnokság elején egy teljesen új környezetet, egy új edzőt, és az új csapattársakat megismerni. Magamtól többet vártam a szezon kezdetén, de nem lehetek elégedetlen, mert jó pár mérkőzésen tevékeny részese voltam a csapat sikerének.

Sok kosárlabdázóval szoktam beszélgetni mostanság, kevés olyan hely van az országban, ahol a járvány idején ilyen szervezetten, jó körülmények között tudnának kondizni, dobálni a kosarasok, mint Nyíregyházán. Nagyon jó, hogy a csarnokban lehetőségünk nyílik kiscsoportban edzeni, gyakorolni és fejleszteni a dobásokat. Nyilván ez sem a legideálisabb, de a jelenlegi helyzetben egy nagyon jó lehetőség.