Az igazán elhivatott és céltudatos sportolóknak az edzés mellett a tanulásra is jut idejük. Nincs ez másképp csapatunk centerénél Czinger Zolinál sem, aki az Edutus Egyetem kereskedelem és marketing szakán első éves hallgató.

Ez a második félévem. A egyetem hivatásos sportolóknak szóló programot is indított szeptemberben, melynek keretén belül kedvezményes tanrendben tanulhatunk és jogosultak vagyunk az előadások és szemináriumok videóihoz hozzáférni.

Az egyetemünk létrehozott egy úgynevezett webinárium rendszert, melynek segítségével viszonylag könnyen átálltak az online oktatás formájára, és minden előadást és szemináriumot az órarend szerint élőben közvetítenek. Van olyan tanár, aki otthonról, van aki az egyetem épületéből tartja az előadásokat – mondta Czinger Zoli.

Az első hét egy kicsit nehéz volt.

Nem vagyok hozzászokva, hogy 3-7 órákat üljek a gép előtt és tanuljak, de hamar belerázódtam, mert így legalább az összes előadáson és gyakorlaton részt tudok venni online. Így kifejezetten jól esik, amikor egy – egy ilyen nap után késő délután/este ki tudok menni a szabadba futni, vagy edzeni a kosaras csapattársaimmal a Continental Aréna teraszán, persze szigorúan betartva az egészségügyi szabályokat. Természetesen a házimunka sem áll távol tőlem. Kikapcsolódásképpen szívesen porszívózok vagy elmosogatok, és után jöhet egy-egy jó könyv vagy sorozat.