Közös videó konferencia beszélgetést szervezett a napokban Siklós Erik sport szakújságíró. A beszélgetőtársak – egykori csapattársak, edzők, jelenlegi kollégák – közösen osztották meg egymás között gondolataikat, fájdalmukat, érzéseiket Sitku Ernőre emlékezve.

A megemlékezést az egykori NBA-játékos, Dávid Kornél kezdte, aki Kobe Bryant tragédiájához hasonlította Sitku Ernő halálát, illetve elmesélte, hogy alig néhány nappal a tragédia előtt beszélt Sitkuval, akinek az volt a terve, hogy újrakezdi a kosárlabdázást.

Előtte néhány nappal beszéltem Ernővel, és minden arra utalt, hogy tervezte a jövőt. Nézte a Last Dance-t és olyan motivációt érzett, hogy újra játszani akart. Felhívott, hogy ki kéne találnunk valamit a kiöregedett játékosoknak, hogy komoly edzésekkel, komoly bajnokságot játszhassanak.”

Siska János a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője napi munkakapcsolatban volt Sitku Ernővel, mint mondta felfoghatatlan számára Ernő elvesztése, sokként érte barátja és kollégája halálhíre.

Ernő olyan ember volt, aki mindent megtett annak érdekében, hogy élsportoló legyen, profi módon állt hozzá mindenhez.  Az egész élete a kosárlabdáról szólt. Korábban játékostársak voltunk, majd kollégák lettünk, és együtt irányítottuk a nyíregyházi NB1B-s férfi kosárlabda csapatunkat. Közös munkánk gyümölcse most érett volna be. Elvesztése kimondhatatlan űrt hagyott bennem, folyamatosan rá gondolok.  Nagyon nehéz szívvel jövök be ide a Continental Arénába, ahol naponta találkoztunk és közösen dolgoztunk.

Mészáros Zalán, Sitku Ernő volt csapattársa azt mondta, nem igaz az a mondás, hogy senki sem pótolhatatlan. Elmondta, hogy eredetileg nem nyílt levélben akart elbúcsúzni barátjától, de a sokktól beszélni sem tudott, így inkább leírta érzéseit. Arról is beszélt, milyen megmagyarázhatatlan körülmények közt kapta meg Sitku halálhírét:

Épp egy karanténkoncertet néztem. Ernőnek volt egy kedvenc dala, amit mindig betetetett, ha együtt buliztunk. Az Örvény című számot még zenegépből is kértük. Lement a szám és mondtam a lányaimnak, hogy ez a Béci egyik kedvence. Amikor kezdődött a következő zene, akkor kezdett el csörögni a telefonom. Nem tudom miért történt így, de hihetetlenül rossz érzés volt.”