Tóth Gergely 12 ponttal és 7 lepattanóval vette ki a részét a Nyíregyháza bajai sikeréből, majd a Hepp Kupában is továbbjutott a csapat.

– Tudatosan volt felépítve eddig a felkészülésünk. Az, hogy a vírus közbeszólt, arról nem tehetünk, viszont ki kellett hagynunk két hetet, emiatt csapatszinten még vannak fizikai hiányosságok. A DEAC II elleni Hepp Kupa találkozó tökéletes volt arra, hogy ezt a csorbát egy kicsit ki tudjuk köszörülni. Szerintem a keretnek a morális jellege nem változott a tavalyi évhez képest, az idei szezon célja ugyanúgy a feljutás, mint tavaly. Ha a vírus miatt valaki nem tud az együttes rendelkezésére állni, azt próbáljuk helyettesíteni fiatal játékosokkal.

A Hübner Nyíregyháza BS pénteken a hazai közönség előtt is bemutatkozik, a PVSK-Cargate gárdáját látja vendégül Siska János csapata.

– A hét elején inkább fizikai edzések vannak, majd csapatszinten foglalkozunk a saját játékunkkal, a mérkőzést megelőző napon pedig az ellenfélből készülünk fel. Többnyire videózás is van, a vezetőedzőnk és a segédedzőnk egyenként is kielemzi az ellenfél kosarasait, tehát mondhatom azt, hogy teljesen profi szinten működik minden, ugyanúgy, mint egy élvonalbeli csapatnál.

Nem véletlenül készülnek ilyen szinten a fordulókra a klubnál, egyértelműen a feljutás a cél.

– Mindenki tisztában van azzal a legidősebbtől a legfiatalabbig, hogy minden meccs számít és minden meccset meg szeretnénk nyerni. Attól függetlenül, hogy ki játszik, ki nem, ki volt beteg, ki nem, az aktuális kerettel kell elérnünk a céljainkat. Úgy gondolom, hogy ez biztosítva van mindenféle téren. A szakmai stáb, a játékosok, a masszőr, vagy akár fizikoterapeuta is maximálisan tudja a feladatát, minden adott a jó szerepléshez. Az, hogy a vírus éppen engem fog ledönteni, vagy mondjuk a légiósunkat Ubillát, az kiszámíthatatlan, de a keret erőssége az, hogy tudjuk kompenzálni a húzóembereknek a hiányát.

BB1