Bár a koronavírus és a sérülések is közrejátszottak abban, hogy a 2000-es születésű Vaskó György a Nyíregyháza kezdőötösében találta magát a szezon elején, a fiatal játékos finoman szólva is megragadta a bizalmat, hiszen azóta is kirobbanthatatlan onnan. Mindezt jól jelzi, hogy a tavalyi kiírásban mindössze nyolc mérkőzésen lépett pályára, és akkor is csak 4.4 percet töltött a parketten átlagban, idén mind a hat bajnokiján kezdőként több, mint 32 percet kapott Siska János vezetőedzőtől mérkőzésenként. A fiatal kosaras a BB1.hu-nak taglalta, hogy minek köszönhető a látványos fejlődés.

– Először is nagyon örülök, hogy ilyen sokat tudok játszani és segíteni a csapatot. Ugye itt a vírus is közbeszólt, mert az egyik fiatal játékosunk korábban pozitív tesztet produkált és neki az orvosi utasításokat be kellett tartania, így az első pár mérkőzésen nem tudott szerepelni. A többiek még ennél is ifjabbak, többüknek ez az első éve a B-csoportban, még nem volt hasonló tapasztalatuk, így Siska János mondta, hogy nekem kell felvállalnom ezt a szerepet és nekem kell többet játszanom. Úgy gondolom, hogy ha kisebb-nagyobb hibákkal is, de éltem a lehetőséggel és most már mondhatom azt, hogy meghatározó tagja vagyok a csapatnak. Próbálom minden meccsen legalább ezt a teljesítményt hozni, ha nem jobbat.

Nemcsak a Hepp Kupában, a bajnokságban is veretlen a Blue Sharks eddig, adva van a kérdés, hogy meddig tarthat ki ez a jó széria.

– Úgy gondolom, hogy nem kell ennyire előre tekintenünk, mindig a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk. Nagyon jó, hogy így kezdtük a szezont, az utóbbi négy évben egyszer sem sikerült ilyen jól rajtolnunk. Mint ahogy említettem, mindig az adott ellenfélre kell maximálisan koncentrálnunk, mindig az adott mérkőzést kell megnyerni és akkor remélhetjük, hogy ez a győzelmi sorozat minél tovább kitart majd.

A találkozónként 5.8 pontot, 3 lepattanót és 2.2 gólpasszt (7.8 VAL) átlagoló kosaras határozott célokkal rendelkezik.

– Ebben a szezonban szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, valamint még ennél is fontosabb számomra, hogy segítsem a csapatot abban, hogy minél jobb helyezést érjen el. Próbálok minél több szerepet kivenni a feladatokból, elsősorban védekezésben, de támadásban is a lehetőségeimhez mérten. Elég sok nagy múltú és remek képességekkel rendelkező játékosunk van, szóval igyekszem a támadóoldalon minél jobb százalékkal értékesíteni az általuk kapott labdákat.