Vasárnap igazi rangadót rendeznek az NB I/B Piros-csoportban, hiszen az eddig két veretlen gárda, a Vasas Akadémia és a Hübner-Nyíregyháza BS csap össze. A vendégek játékosa, Szobi Dániel mondta el a BB1.hu-nak a várakozásait.

– Igazából ugyanúgy készülünk erre a meccsre, mint az összes többire. Különösebb figyelmet nem szentelünk ennek a találkozónak, noha egyértelmű, hogy ez eddig a bajnokság legfontosabb összecsapása, hiszen két veretlen csapat találkozik. Viszont ez is csak egy mérkőzés, ha kikapunk, akkor is megyünk tovább, a bajnokság a reményeink szerint úgyis a rájátszásban fog eldőlni, ha a vírushelyzet engedi.

Az eddig 7 találkozón 6.9 pontot, 4.4 lepattanót és 2.9 gólpasszt (10.9 VAL) átlagoló kosaras azt taglalta, hogy miben lehet más az idei csapat, mint az eddigiek.

– Szerintem elfogultság nélkül mondhatom, hogy a kevés csapat egyike vagyunk, akik erősödtünk tavalyhoz képest, ami ebben a pandémiás helyzetben nagy fegyvertény. A védekezésünk nagyon stabilnak tűnik, amire bizalommal építhetünk, az előző idényhez viszonyítva egyértelműen összeszedettebbek vagyunk hátul. Egy bajnokság sok meccsből áll, az mindig jó előjel, ha egy csapatnak rendben van a védekezése. Egy olyan mag jött most össze itt, amelynek a tagjai nagyrészt rutinosabbnak mondhatóak, de mindenki tudja mi a szerepe, ezt nagyon jól összehozta az edzői stáb. Ebbe a légiósunk, Ubilla is beleillik, aki már nem a statisztikai mutatóit szeretné feljebb tornászni, hanem segíteni akarja az együttest a céljaink elérésében.

A hátvéd szerint az lesz a meghatározó majd, hogy hogyan tudják elkerülni a hullámvölgyeket.

– Előbb-utóbb jelentkezni fog az együttesnél egy kisebb-nagyobb hullámvölgy, lesz olyan része a szezonnak, amikor annyira nem fog menni a szekér, ezen minél hamarabb túl kell lendülnünk. Abban a szellemben kell pályára lépnünk minden meccsen, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ez nem azt jelenti, hogy bárkit is lebecsülnénk, de favorithoz méltóan kell játszanunk. 

????????????????????????????????????