Fényes jövő előtt állhat a Nyíregyháza fiatalja, Mokánszki Máté, aki 2018-ban 3×3-as Európa-bajnokságot nyert az U18-as válogatottal. A center már tavaly is értékes perceket töltött a parketten, de idén még feljebb lépett egy szinttel, 18 perc alatt 9 pontot 5.3 lepattanót és 1.8 gólpasszt (13.5 VAL) átlagol mérkőzésenként.

  • Elég jól összeállt a csapat már az augusztus végi alapozásnál is, valamint volt két érkezőnk Mohácsi Máté és Emmanuel Ubilla személyében. Szeptemberben kényszerszünetet kellett tartanunk a koronavírus miatt, de még abban a hónapban 25-én lejátszottuk az első mérkőzésünket, ami előtt egy gyors tíznapos alapozást még be kellett iktatni a programba. Szerencsére úgy tűnik, hogy így is kijött a lépés, jól kezdtük a szezont.

Az idei évadtól bevezetett fiatalszabály Mokánszki szerint jól sülhet el a B-csoportban, ahol rengeteg az ifjabb kosárlabdázó.

  • Nagyon jó, hogy van ez a szabály a B-csoportban, hiszen rengeteg fiatal játékos van minden csapatban. Nálunk is van két-három olyan kosaras – beleértve magamat is – akit bármikor be lehet vetni a pályán. A magam részéről igyekszem tenni a dolgomat, kaparok, küzdök, minden lehetőséget megpróbálok kihasználni ami adódik, igyekszem a csapat hasznára lenni.

A Blue Sharks játékosa szeretne a magyar kosárlabda egyik meghatározó szereplője lenni.

  • Szeretnénk feljutni és megmutatni magunkat. Szerintem abszolút számít rám a szakvezetés, meg is adják erre a bizalmat és a játékperceket, én pedig próbálok kihasználni minden egyes alkalmat, hogy ennek eleget tegyek. Remélem, hogy benne tudok maradni abban a magyar magban, amely meghatározó szereplője a magyar kosárlabdának és bízom benne, hogy ez be is válik. Megteszek mindent érte, majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.