Tóth Gergely: tökéletes a kohézió a csapatban

Tóth Gergely szerint a Nyíregyháza az egyik legjobb csapat, amelyben valaha játszott a pályafutása során. A magasember a BB1.hu-nak adott interjút, melyben elmondta, hogy a veretlenül álló együttesnél remek a kohézió.

– Jelen pillanatban nagyon jó a hangulat a csapaton belül, ezt kár is tagadni. A kohézió tökéletes, soha rosszabbat, emellett pedig az edző-játékos kapcsolat is remek mind a pályán, mind a pályán kívül is. A kosarasok jól kijönnek egymással, összetartó a bagázs, nincs kihúzó egyéniség. Most jól megy a szekér még ebben a helyzetben is, minden feltétel adott a célunk eléréséhez.

A rutinos játékos arra kérdésre is válaszolt, hogy hova sorolná az idei Nyíregyházát az eddigi csapatai közül.

– Mindenképpen az első-második helyre sorolnám az idei Nyíregyházát, ha rangsort kellene felállítanom a csapatok közül, ahol játszottam. Jól érzem magam itt, de jól éreztem magam Sopronban, Zalaegerszegen és Körmenden is. A családdal megvan mindenünk, jól érezzük magunkat.

Tóth Gergely remekül teljesít eddig az idényben, 15.4 pontja mellé 3.6 lepattanót is leszed, valamint 2.5 gólpasszt is kioszt meccsenként (19.6 VAL). A jövő évvel még nem foglalkozik, csak az idei célok elérése lebeg a szeme előtt.

– Először jussunk fel és utána meglátjuk. Mindig az adott cél érdekel és ez pedig az idei bajnokság megnyerése. Tartson ki ez a lendület a szezon végéig. Lehet és biztos lesz is hullámvölgy, jó lenne ezt letudni a rájátszás előtt. A bajnokság sorsa ott fog eldőlt, az utolsó meccssorozat lesz a mérvadó – mondta majd a jó teljesítményére is kitért. – Azért hoztak ide, hogy csináljam a dolgomat. Itt ki tudok teljesedni, szabad kezem van, nem vagyok korlátozva semmilyen szinten. Tartom magam a megbeszéltekhez, nem egyénieskedik senki a csapatban. Van egy rendszer amiben játszunk, nekem ez fekszik, ez a jobb teljesítményem kulcsa.