Magabiztosan kezdte a találkozót a Nyíregyháza. Tóth remekül teljesített a vendégek palánkja alatt, többször is két emberrel a “nyakán” szerzett kosarat. A negyedik perc végén már tíz pont volt közte, 12-2. A hazaiak szemfüles labdaszerzések után dobtak könnyű kosarakat. A negyed közepéig csak Jakab szerzett pontot a vendégeknél, míg a másik oldalon már öt játkos is betalált. 16-4-es állásnál kértek időt a vendégek, miután Ubilla belelendült. Az olló az edzői tanácsok ellenére tovább nyílt, Szobi és Bus is betalált. 24-10.

Bazsót tripladobás közben faultolták, a nyíregyháziak játékosa mindhárom büntetőt bedobta. Kiss és Czinger kosaraival robogott tovább a Nyíregyháza. Hosszabb gólcsendet követően, Láncos talált be, így nem tudott húszpontos előny fölé menni a hazai csapat. Erre sem kellett azonban sokat várni, a nagyon jól játszó Kiss egy triplát és egy duplát is elsüllyesztett gyors egymásutánban, 39-16 volt ekkor az eredményjelzőn. A folytatásban is a listavezető kosarazott jobban, nem “győzte” a védekezést az MTK, sokszor tiszta dobóhelyzetben találták magukat Bazsóék. 50-27.

Mokánszki és Takács kosárváltásával indult a második félidő, majd Czinger is betalált. Sok volt a hiba ezt követően, két percig egyik csapat sem dobott pontot. Takács büntetőzött jól, majd Mokánszki talált be ismét. Jól szedték a lepattanókat is a hazaiak, félgőzzel is őrizték fölényes előnyüket. A negyed közepén Czinger-perceket láthattak a szurkolók, akik követték a meccset a klub Youtube-csatornáján. Kiss kosaraival lett meg a harminc közte, nagyon jól kosarazott a Körmendről kölcsönvett játékos. A negyed végén Bognár kosaraival kozmetikáztak a vendégek. 67-41.

Bognár kezdte a pontgyártást az utolsó negyedben is. Duplát és triplát is dobott, húszra hozta vissza csapatát. Mohácsi szerezte az első nyíregyházi kosarat ebben a negyedben, egy tripla volt. Ez a találat felrázta a csapattársakat is, ismét ritmust váltottak. Czinger, majd ismét Mohácsi talált be. Dobos kosarai tartották életben a vendégeket, ez azonban csak a tisztes helytállásra volt elég. 87-59.

Siska János : Gratulálok a csapatnak, mert amit megbeszéltünk az öltözőben, hogy vegyük komolyan a mérkőzést azt betartották. Szerettem volna, hogy azok a játékosok akik kevesebbet játszottak, azok többet játszanak és formába lendüljenek. Úgy gondolom hogy ez sikerült. Jó volt látni, hogy Kiss Benedek is egyre jobban beilleszkedik a csapatba és gratulálok neki a mai teljesítményéhez. Az MTK-nak pedig azt kívánom, hogy érjék el a céljaikat és minél több mérkőzést nyerjenek meg.