Bazsó közeli kosarával kezdtük a találkozót, amelyet Tóth Gergely megismételt Bus Iván passzának köszönhetően. A Vasas két gyors kosárral válaszolt és kiegyenlített 4-4-re. A távoli dobásaink a negyed elején sajnos kimaradtak. A negyedik perc után Mokánszki is feliratkozott a kosarat dobók listájára egy sikeres közelivel. Ezt követően Tóth Gergely volt eredményes, aki az első negyedben nyolc pontot szerzett.

Rangadóhoz méltóan kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést. Mindkét csapat jól védekezett, az aránylag kevés kosár is ezt igazolta. Az első játékrész végén 18-18 volt az állás.

A második negyedet Ubilla hárompontosával kezdtük, de a hazaiak egy büntetővel és egy sikeres közeli kosárral kiegyenlítettek. Fej-fej mellett ment a játék, egyik csapat sem tudott nagyobb fölényre szert tenni. A negyed felénél – 21-23-as állásnál – azonban Bus Iván jóvoltából két gyors kosarat szereztünk és hat ponttal elhúztunk. (21-27) A Vasas vezetőedzője rögtön időt is kért, de hiába, Czinger kosarával már nyolc pont volt a különbség a két csapat között. Négy perccel a negyed vége előtt Kiss Benedek villantott és dobott egy szép középtávoli kosarat, majd két büntetőt egy kiharcolt fault után, ezt követően pedig egy hárompontossal növelte előnyünket, amelyet megismételt egy perccel a negyed vége előtt.

A nagyszünet előtt Szobi is betalált egy hárompontossal, így a félidei eredmény 32-46 volt a javunkra.

A harmadik negyedet a Vasas kezdte jobban, két perc sem telt el és feljöttek kilenc pontra.

Ismét kiegyenlített lett a játék ezalatt az idő alatt. Sajnos nem sikerültek a támadásaink és négy perccel a negyed vége előtt csupán 5 pontot szereztünk, az ellenfél viszont tizenkettőt, amelynek időkérés lett az eredménye a mieink részéről. A rossz szériát Mohácsi és Tóth törte meg egy-egy kosárral a negyed vége előtt két perccel, majd Kiss Benedek dobott ismét egy hárompontost és egy sikeres közelit. A negyed legvégén Tóth Gergely volt újra eredményes, egy közelivel és egy hárompontossal, melynek köszönhetően újra elhúztunk: 48-65 volt az állás a harmadik játékrész végén.

A negyedik negyed első nyíregyházi kosarát Mohácsi szerezte, majd a Vasas felzárkózott tizenhárom pontra, amelyet egy hosszabb kosár nélküli időszak követett: egyik csapat sem szerzett pontot ekkor. A mérkőzés vége előtt négy perccel tíz pont volt a különbség a javunkra, a hazaiak azonban ebből is le tudtak faragni és feljöttek két pontra a 39. percben. (65-67)

Az utolsó pillanatokban Bus Iván kiharcolt fault-ját két sikeres büntető követte, majd Bazsóval szemben szabálytalankodtak a hazaiak.

A végeredmény 69-72 lett a javunkra.

Szép volt Fiúk!