Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, a hazaiak már 5-0-ra vezettek, amikor az első kosarunkat szereztük Bus Iván jóvoltából. A negyed derekán rendeztük a sorainkat, kezdtünk magunkhoz térni, melynek köszönhetően sikerült kiegyenlítenünk, sőt át is vettük a vezetést 11-12-nél. A miskolciak jól tartották magukat, nagyobb előnyt nem tudtunk kiharcolni az első negyedben. (21-22)

A második játékrészben magasabb sebességfokozatra kapcsoltunk. Először Kiss Benedek volt eredményes, majd Czinger, aki egy büntetőt is dobhatott a kosara mellé. Jól működött a támadó játékunk: először Mohácsi dobott egy szép hármast, majd egy ügyes bejátszásból ismét Czinger talált be. Bus Iván a tőle megszokott módon, ügyesen irányította a játékot. A fiatalok közül Mokánszki is hasznosan játszott, több lepattanót szerzett és néhány perc alatt már öt pontnál járt.

Három perccel a negyed vége előtt 12 pont volt az előnyünk, amikor időt kért a hazaiak vezetőedzője. A miskolciak próbálkoztak közelebb kerülni, de ez nem sikerült. A félidei eredmény:(39-50)

A mieinknél Bus Iván játékát lehet kiemelni, aki az első félidőben 23-as VAL mutató mellett 17 pontot szerzett.

A harmadik negyedet Bazsó kosarával kezdtük, majd Bus Iván volt kétszer is eredményes. A támadójátékunk továbbra is jó volt. Ahogy telt az idő, egyre nagyobb volt a különbség a két csapat között. Mohácsi ezen a meccsen is bebizonyította, hogy nagyon jól dob kintről. Öt kísérletből négyszer betalált. Két perccel a negyed vége előtt már húsz ponttal vezettünk, a miskolciak ugyan próbálkoztak, de nem tudták felvenni a lépést a mieinkkel. (56-75)

A negyedik negyedben érdemben már nem változott a játék képe. Meg tudtuk őrizni a fölényünket, ( sőt növeltük is) és a végén magabiztosan megnyertük a MEAFC-Miskolc elleni találkozót. (68-91)

Szép volt fiúk!

MEAFC-Miskolc – Hübner Nyíregyháza BS 68-91