Jól kezdtük a mérkőzést: egy 6-0-ás rohammal leptük meg a házigazdákat. Először Bus Iván büntetőzött egy kiharcolt fault után, majd Szobi Dani volt eredményes egy szép triplával és egy közeli kosárral. Időt is kért a TF-BP vezetőedzője, melyet követően egy pontra felzárkóztak a fővárosiak. Sokáig fej-fej mellett ment a játék, két perccel a negyed vége előtt azonban Vaskó Gyuri hárompontosának, majd Tóth Gergely és Szobi közeli kosarainak köszönhetően már 14-19-re vezettünk. A negyed legvégén három pont volt a különbség a két csapat között. (16-19)

A második negyedet jobban kezdték a házigazdák, két gyors kosaruknak köszönhetően egy ponttal átvették a vezetést, ám nem sokáig, mert Ubilla jóvoltából gyorsan fordítottunk.

Végig kiegyenlített maradt ebben a játékrészben is a két csapat teljesítménye. A házigazdák ugyan hat ponttal is vezettek a negyed derekán, de sikerült gyorsan kiegyenlítenünk, sőt Bazsó Brúnó szép triplájával újra vezetést szereztünk húsz másodperccel a nagyszünet előtt. Az utolsó pillanatokban azonban Kerkai volt eredményes az ellenfél részéről, így 43-43-as döntetlennel vonultunk az öltözőbe a félidőben.

A harmadik negyed a fővárosiak kosaraival kezdődött. A mieinknél Bazsó válaszolt ezekre egy-egy sikeres büntetővel, majd Tóth Gergely kosarával ismét egyenlő volt az állás. Aránylag sok távoli dobásokkal próbálkoztak mindkét oldalon a játékosok. A mieinknél Vaskó Gyuri két hárompontost is szerzett egymás után. Kettő perccel a negyed vége előtt kétpontos hazai előnynél Kis Benedeknek sikerült egyenlítenie egy bátor betörésből. A hazaiak azonban két gyors kosárral válaszoltak erre, így 67-63-as állásnál fejeztük be a harmadik etapot.

A negyedik negyedet Somogyfoki egymás utáni két hárompontosával kezdte a TF. A támadó játékunk akadozott, az ellenfél pedig már tíz ponttal vezetett a negyed derekán. Próbálkoztunk felzárkózni, Ubilla dobott egy szép triplát, majd Bazsó Brúnó egy közeli kosarat. Öt pontra csökkent az előnye a házigazdáknak, amikor időt kértek. Ezt követően ismét Ubilla volt eredményes egy szép kosárral, majd ezt megfejelte két büntetővel, mellyel egy pontra felzárkóztunk. Az utolsó percben ismét Vaskó villantott, és egy gyönyörű triplával 77-79-re átvettük a vezetést. A TF a mérkőzés legvégén már nem tudott fordítani, így 81-86-ra sikerült

TF-BP – HÜBNER-Nyíregyháza BS 81-86

(16-19, 27-24, 24-20, 14-23)

Nyíregyháza: Bus 9, Vaskó 14/12, Bazsó 14/9, Szobi 7/3, Tóth 13. Cserék: Ubilla 22/6, Kiss 4, Mohácsi 3, Czinger -.