Jól nyitottuk a meccset: Tóth Gergely két közeli, majd Kiss Benedek szép középtávoli kosarával kezdtük a pontgyűjtést. Ezt követően Bazsó egy kiharcolt fault után dobhatott büntetőt, amelyet Ubilla triplája követett. A negyed derekán már 7-14-re vezettünk. Ezt követően Mohácsi villant meg: először két büntetőt értékesített, majd egy gyönyörű hárompontossal növelte előnyünket. A hazaiak vezetőedzője időt is kért, amely nem sok eredménnyel járt: felzárkózni nem sikerült a pécsieknek, sőt Bus Iván kosarával tovább növeltük pontjaink számát. A negyedet Bazsó Brúnó triplájával zártuk. (15-27)

Négy egymást követő hárompontossal kezdtük a második negyedet: Szobi Dani kettőt, Bus Iván és Mohácsi egy-egy triplát szórtak be, melynek köszönhetően már 23-39-re vezettünk.

…és, hogy a tripla sorozatunk ne álljon meg, arról Vaskó Gyuri gondoskodott egy gyönyörű trojkával, amelyet időkérés követett a hazaiak részéről, de Gyuri ezután sem zavartatta magát: két hárompontos kosarat értékesített egymás után a negyed utolsó perceiben. A pécsiek próbálkoztak felzárkózni, de ez nem sok sikerrel járt. Meggyőző fölénnyel, 29-55-ös félidei eredménnyel vonultunk az öltözőbe a nagyszünetben. Igazi csapatjáték jellemezte az első félidőben nyújtott teljesítményünket. Harcos védekezés mellett a támadó játékunk is hatékony volt.

A harmadik negyedet egy támadó lepattanó után Tóth Gergely kosarával kezdtük. Vaksó Gyuri továbbra is megállíthatatlan volt: újabb hárompontossal növelte pontjaink számát. A hazaiak nehezen találták meg az ellenszert a védekezésünkkel szemben. A hárompontost dobók közé Tóth Gergely is feliratkozott, amely után Szobi dobott egy közeli kosarat. Ezzel már harminc pont volt a különbség a két csapat között, és ez csak hajszálnyira változott meg a negyed legvégére. (47-75)

Az utolsó játékrészben a nagyarányú fölényünket növelni is tudtuk, és a legvégén teljesen megérdemelten győztünk a pécsiek otthonában, amellyel már 2-0-ra vezetünk ellenük a rájátszás negyeddöntőjében. ( 59-103)

A következő, harmadik összecsapásra vasárnap kerül sor 18.00 órától a Continental Arénában.

A mérkőzést természetesen élőben közvetítjük.

NKA Pécs – HÜBNER-Nyíregyháza BS 59-103

(15-27, 14-28, 18-20, 12-28)

Nyíregyháza: Ubilla 11/3, Kiss 5/3, Mohácsi 10/6, Bazsó 10/3, Tóth 19/6, Csere: Bus 16/6, Szobi 15/9, Vaskó 12/12, Czinger -, Kuttor 2, Demeter 3/3,