A Vasas pontjaival kezdődött a mérkőzés, a mieink részéről az első kosarat Mokánszki Máté szerezte, majd Bus Iván, később pedig Tóth Gergely büntetőzött egy-egy kiharcolt fault után. A hazaiak a tőlük megszokott módon keményen védekeztek, mi pedig a kiharcolt faultok után büntetőkből és betörésekből szereztük a kosaraink nagyobb részét. Igazi taktikai csata folyt a pályán, viszonylag kevés kosárral: négy perccel a negyed vége előtt még 10-10 volt az állás, de ez nem tartott sokáig, és egy jó támadássorozatnak köszönhetően hat ponttal sikerült meglógnunk a hazaiak előtt a negyed legvégén. (10-16)

A második negyedben a mieink részéről az első kosarat Mohácsi szerezte egy szép középtávoli dobással. Nem sokkal később azonban a Vasasnak sikerült felzárkóznia két pontra, de nem örülhettek hosszasan, a negyed derekán ugyanis Tóth és Kis Benedek jóvoltából újfent hat pont lett a különbség a két csapat között, amelyet követően időt is kért a hazaiak vezetőedzője. Tóth Gergely a palánk alatt megállíthatatlan volt, a távoli dobók listájára pedig Kiss Benedek iratkozott fel egy sarokból ellőtt szép triplával. A félidőben nyolc pontos előnnyel vonultunk az öltözőbe. (24-32)

A harmadik játékrészben az első pontunkat Tóth Gergely szerezte büntetőből egy kiharcolt fault után. A Vasas ismét jó támadószériát mutatott a negyed elején és sikerült felzárkóznia négy pontra, melynek időkérés lett a következménye a mieink részéről. Ezt követően Ubilla volt kétszer is eredményes, majd Bazsó Brúnó, melynek köszönhetően újra sikerült növelnünk az előnyünket. A negyed utolsó részében egy küzdelmes időszak következett, amikor a házigazdák ponterősebbnek bizonyultak, és a legvégén sikerült kiegyenlíteniük is. (45-45)

A Vasas két hárompontossal kezdte az utolsó negyedet. A mieink részéről Mohácsi és Tóth Gergely növelte elsőként pontjaink számát. Hatalmas csata folyt a pályán, mindkét csapat oroszlán módjára küzdött. Három perccel a meccs vége előtt a hazaiak kilenc pontra növelték előnyüket, amelyből sikerült lefaragni a legvégén, de megfordítani a mérkőzés állását már nem tudtuk. (72-65)

Folytatás szombaton, a továbbjutást eldöntő utolsó mérkőzésen.

Vasas Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS 72-65

(10-16, 14-16, 21-13, 27-20)

Piros-csoport, rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
V.: Boros T., Hervay T., Major Á.

Nyíregyháza: Ubilla 16/6, Mokánszki 3, Bus 8, Bazsó 4, Tóth 19/3, Csere: Kiss 11/6, Mohácsi 4, Vaskó -,