Csütörtökön és pénteken első alkalommal rendezzük meg a Sitku Ernő Emléktornát, melynek megtekintése ingyenes, ugyanakkor adománygyűjtést szervezünk, amivel Sitku Ernő két gyermekének pályafutását szeretnénk támogatni. A pénzbeli adományokat a Continental Aréna főbejárata mellett kihelyezett gyűjtőládába dobhatják be a rendezvényre kilátogatók!

Hogy ezen felül miért lesz érdemes kijönni szurkolni? Például azért, mert csapatunk drukkerei először láthatják hazai pályán az élvonalbeli rajtra készülő kedvenceiket. A tornára ráadásul igazán erős együtteseket hívtunk, amik közül kettő akár a dobogóra is esélyes lehet az A csoportban, egy pedig a második vonal bajnoki címének egyik legfőbb várományosa.

Lássuk, mely csapatok alkotják a Sitku Ernő Emléktorna mezőnyét!

Budapesti Honvéd SE
Sitku Ernő ezer szállal kötődött a fővárosi Sólymokhoz. A nyíregyházi és – nyugodtan írhatjuk –, a magyar kosárlabdázás ikonja 1994-től 2000-ig volt a Honvéd játékosa, 1995-ben és 1997-ben bajnok lett, utóbbi évben az év férfi kosárlabdázójának is megválasztották.

A 33-szoros rekordbajnok egyesület 2000 óta nem tagja az első osztálynak, ám nyáron úgy erősített, hogy a feljutásra esélyes kerete legyen. A saját nevelésű fiataljait hagyományosan jól beépítő alakulat a szerb Vladimir Lucsics irányításával vág neki az NB I/B Piros-csoport új szezonjának. A csapat többnyire az A csoportból igazolt játékosokat, valamint szerződtette a nyíregyházi Jakab Pétert, aki az utóbbi években az MTK sokoldalú alapembere volt.

DEAC-Tungsram
A debreceniek az előző idényt a negyedik helyen fejezték be az élvonalban. Légiósaik közül Djordje Drenovac maradt, ő az előző szezon alapszakaszában 18.2 pontjával a bajnokság harmadik legeredményesebb játékosa volt, érkezett Szegedről a mindössze tizenkét századdal kevesebb pontot átlagoló Djordje Dzeletovics és a Körmendről ismerős Xavier Thames. Melléjük szerződtettek egy amerikai és egy szlovén kosarast, valamint megszerezték az ígéretes fiatal, Valerio-Bodon Vincentet, de nagy szó Tóth Ádám megtartása is. Az együttes csapatkapitánya a nyíregyházi Polyák László.

Alba Fehérvár
Vezetőedzőnk, Pethő Ákos korábbi csapata is nagy reményekkel várhatja az új idényt. Játékoskeretéből Vojvoda Dávidot nem nagyon kell bemutatni a kosárrajongóknak, de immáron további két válogatott, Szabó Zsolt, valamint Pongó Marcell is a Fejér megyeieket erősíti. A 20 éves Lukács Norbert is bemutatkozott már a felnőtt nemzeti csapatban, a fiatalszabálynak ugyancsak megfelelő Omenaka Godwin is rutinosnak mondható már. A Fehérvár légióskontingensét két amerikai, egy szlovén és egy lett kosárlabdázó alkotja.

A mérkőzések megtekintése ingyenes.

A torna programja
Csütörtök

16.00: Alba–DEAC
17.45: megnyitó
18.45: Budapesti Honvéd–HÜBNER NYÍREGYHÁZA BS

Péntek
16.00: mérkőzés a 3. helyért
19.00: döntő
20.45: ünnepélyes eredményhirdetés

Fotó: Nemzeti Sport-archív