Csapatunk szombat 17.15-kor nem titkoltan a győzelemért lép pályára a Sopron KC vendégeként. A találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

A kisalföldiek idáig négy bajnoki mérkőzést játszottak, az OSE (86–80) és a Paks (109–107) elleni hazai találkozójukat megnyerték, idegenben kikaptak a Falcótól (96–64) és legutóbb a Debrecentől (79–72).

Nehéz megjósolni, hogy ellenünk kik lépnek pályára, hiszen az előző fordulóban Milos Boriszov és a nyíregyházi nevelésű Fazekas Csaba sem játszott sérülés miatt; Supola Zoltánra még biztosan nem számíthat Dzunics Braniszlav vezetőedző, ám a DEAC ellen bemutatkozott Chauncey Collins.

A Sopron legponterősebb játékosa Boriszov (22 pontos átlaggal), őt négy amerikai követi a pontlistán: Tyvon Myers 15.5, Reynard Montgomery 11.5, Quincy Ford 9.8 pontot átlagol, míg Collins 14 pontos meccsel debütált. A légiósok után az ugyancsak nyíregyházi Sitku Márton következik, aki az eddigi négy mérkőzésen meghatározó teljesítményt nyújtott fiatal poszton, átlagban 6.8 pontot tett a közösbe. Az említetteken kívül Halász Ákos, Takács Norbert és Werner Viktor játszik még jelentős perceket.

Érdekesség, hogy 2017-ben Fazekas, Sitku, valamint csapatunk két tagja, Mokánszki Máté és Vaskó György együtt nyert országos junior bajnokságot. A Nyíregyházi Sportcentrum gárdáját Pethő Ákos irányította, a fináléban a Soproni Sportiskola volt az ellenfél, melynél Werner nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt.

További kapcsolat a két csapat között, hogy a mieink kapitánya, Bus Iván 2012 nyarától két szezont töltött el a soproni együttesben, mellyel bajnoki bronzérmet is szerzett.

Tippmix férfi NB I/A, 6. forduló
17.15:
Sopron KC–Hübner Nyíregyháza BS
Tv: M4 Sport+