A szezon során először fordul elő, hogy csapatunk olyan ellenféllel találkozik, amelyik mögöttünk helyezkedik el a tabellán. Míg mi zsinórban szerzett három győzelem után 3–6-os mérleggel a 11. helyről várjuk az összecsapást, addig a házigazda ZTE egymás után kétszer kikapott, s jelenleg 2–6-tal a 12. pozícióban áll.

A zalaiak a Kaposvárt és a Paksot verték meg korábban. Negatív mérlegüket árnyalja az a tény, hogy négy vereségük is négy ponton belüli volt, a legfájóbb a Falco elleni lehet, hiszen hosszabbításban kaptak ki eggyel (95–96). Legutóbb a DEAC vendégeként maradtak alul 88–66-ra, ez volt az eddigi legsimább vereségük.

A ZTE öt légióst foglalkoztat, közülük az október 24-én debütált és idáig két meccset játszott Deondre Parks rendelkezik a legjobb pontátlaggal. Őt az irányító Derrick Wilson (14.5 pont), a hazánkban az Albából és a DEAC-ból ismerős Carlton Guyton (13.1), Jordan Barnett (10.8), valamint a center Chris Harris (7.9) követi, aki 6.1-gyes átlaggal a csapat legjobb lepattanózója.

Ellenfelünk a légiós kontingens mellett bő magyar rotációt alkalmaz, ebből Horti Bálinté a legjobb teljesítmény 5.9 ponttal és 2.6 lepattanóval.

Nem lehetünk benne biztosak, hogy kik lépnek pályára ellenünk, ugyanis Teo Cizmic vezetőedző nyilatkozata szerint Wilson sérült, Révész Ádám, Csuti Kornél és Simó Bence pedig beteg. Nálunk Vaskó György kivételével mindenki bevethető.

Tippmix férfi NB I/A, 9. forduló
Péntek, 18.00: Zalakerámia ZTE KK–HÜBNER Nyíregyháza BS
Élő közvetítés: MindiGO TV

Fotó: hunbasket.hu