Az év utolsó hazai mérkőzésén szomszédvári rangadót játszunk!

Hétfő 19 órakor a DEAC ellen zárkóznánk tovább az élmezőnyhöz. A bajnokság kiegyenlítettségét jól mutatja, hogy 6–7-es mérleggel jelenleg kilencedikek vagyunk az MKOSZ tabelláján, a 7–6-os debreceniek már negyedikek, sőt, a harmadik Körmend is ugyanilyen mutatóval rendelkezik.

A DEAC felemás hónapokon van túl. Épp a mieink legyőzésével kezdtek (79–65) egy 3–0-s győzelmi sorozattal, majd a következő nyolc meccsükből csak kettőt nyertek meg. A klub időközben szerződést bontott Milenko Topics vezetőedzővel, helyét a görög Jorgosz Vovorasz vette át. A tréner irányítása alatt már légióscsere is volt: Miha Lapornik helyett az amerikai Josh Hagins érkezett. Ebben a felállásban jó formába kerültek az „egyetemisták”, előbb a Falco veretlenségét vették el (90–88), majd múlt szerdán hosszabbítás után győztek Kecskeméten (94–85).

Legeredményesebb játékosuk Djordje Drenovac, aki 18.1 pontot átlagol, mögötte szépen eloszlanak a pontok, hiszen Xavier Thames (13.7), Djordje Dzseletovics (12.8), Ivan Aska (11.8), Josh Hagins (11.8) és Tóth Ádám (10.4) is tíz pont felett átlagol. Emellett ki kell emelni, hogy a debreceni a bajnokság egyik legjobban lepattanózó csapata.

Ugyan közvetlen játékosmozgás nem volt a két csapat között, mindkét oldalon van olyan, akinek különlegesebb lehet a mérkőzés: nálunk Kozák Bertalan, a vendégeknél a csapatkapitány, Polyák László léphet pályára szülővárosa csapata ellen.

Tippmix férfi NB I/A csoport, 14. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–DEAC-Tungsram
Időpont: hétfő, 19 óra
Helyszín: Continental Aréna
Stream: MindiGO

Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló