Az év utolsó mérkőzésén az első elveszített hazai vereségünkért vágnánk vissza. A szeptember 25-i, Kecskemét elleni találkozón ráadásul különösen fájdalmas módon maradtunk alul. Mint ismert, a mieink a meccs nagy részében jobban álltak riválisuknál, 14 ponttal is vezettek, ám a KTE folyamatosan zárkózott, majd Nemanja Jaramaz az utolsó másodpercben, kiszorított helyzetből elengedett hármassal fordított. A sors tovább forgatta a tőrt a szívünkben azzal, hogy ezt követően Rytis Pipiras még szerzett egy kosarat, ám hosszas videózás után megállapították a játékvezetők, hogy a dobómozdulat nem fért bele 0,5 másodpercbe, így maradt a 75–77.

Azon a találkozón C. J. Bryce (25 pont) és Nigel Johnson (24) volt a két legeredményesebb nyíregyházi játékos, az ellenfélnél az említett Jaramaz (24) mellett Xavier Pollard (18) és Andreja Milutinovics (12) jutott tíz pont fölé.

A kecskemétiek lendületbe jöttek a nyíregyházi győzelem után, ennek eredményeként a válogatott szünet előtt a harmadik helyen álltak 7–3-as mérleggel, november 14-e óta viszont nem nyertek meccset, sorrendben a Falcótól (83–87), a Körmendtől (105–78), a DEAC-tól (85–94 – hosszabbítás után) és a Kaposvártól (77–61) kaptak ki. Jelenleg 7–7-es mérleggel az ötödik helyen állnak.

Legeredményesebb játékosuk az amerikai irányító, Pollard, aki 18.8 pontot, 4.9 lepattanót és 3.6 gólpasszt átlagol, de a délszláv kontingens, azaz Milutinovics (14.6 pont), Jaramaz (10.9), Dramicsanin (10.9) és a magyar válogatott Karahodzsics (10.1) is megbízhatóan teljesít (utóbbi december 10-e óta nem játszott). Hazai játékosaik közül kiemelkedő Wittmann Krisztián, aki a bajnokság legidősebb játékosaként, 36 évesen 8.1 pontot átlagol 28.4 játékperc alatt.

Érdekesség, hogy a Kecskemét a nyolc, edzőt váltó csapat egyike, ám ellentétben a másik hét együttessel, a hírös városiaknál nem az eredmények miatt kényszerültek cserére, hanem azért, mert Váradi Kornél lett a hazai rendezésű, U19-es világbajnokságra készülő válogatott szövetségi edzője. Helyét a csapatot korábban évekig irányító Forray Gábor vette át, aki az előző idényben még az Albát vezette Pethő Ákos segítségével. Ha a hírek igazak, a két korábbi kolléga nem nézhet farkasszemet egymással csütörtökön, mert Forray az előző bajnokit betegség miatt kihagyta és még csütörtökön is Hegedűs Gergely látja el a vezetőedzői feladatokat.

Tippmix férfi NB I/A, 15. forduló
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Hübner Nyíregyháza BS
Időpont: csütörtök, 18 óra
Helyszín: Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Stream: MindiGO

Fotó: MKOSZ