Amikor nagyjából egy hónappal ezelőtt kiderült, hogy a középszakaszt az alsóházban kell lejátszanunk, annak is megvolt a realitása, hogy az utolsó fordulóig, rosszabb esetben még annál is tovább kell küzdenünk a kiesés elkerüléséért.

Múlt szombaton aztán fellélegezhettünk, már a negyedik fordulóban biztossá vált, hogy elkerüljük a play-outot, vagyis megőrizzük helyünket az első osztályban!

A szezonzáró szombati mérkőzés résztvevői, azaz csapatunk és a ZTE egymásnak is köszönheti, hogy az utolsó két körnek már tét nélkül futhatott neki. Mint ismert, a mieink megverték hazai pályán a PVSK-t, majd kikaptak a Pakstól, utána viszont Zalaegerszegen és Pécsen is nyertek. A zalaiak három forduló után csak tőlünk kaptak ki, a pécsi győzelmünk másnapján megverték az ASE-t, ezzel eldőlt, hogy a Cápák és a ZTE is bennmarad.

Szerdán aztán már tét nélkül játszhattunk Pakson és három alapember hiányában egy félidőn át megszorongattuk a hazaiakat, fordulás után viszont fokozatosan elfogyott az erőnk és 77–53-ra kikaptunk. A zalai együttesnél két légiós nem lépett pályára, így is megverték a Pécset 86–83-ra.

Nehéz megtippelni, hogy melyik gárda, milyen összeállításban zárja a szezont, de valószínűsíthetően ezen a meccsen is a magyar játékosok kapnak meghatározó játékperceket mindkét oldalon. A pályára lépők biztosan nagy motivációval vetik bele magukat a meccsbe, a felszabadult játék pedig jó mérkőzést eredményezhet.

Bízunk a szurkolóink támogatásában! Közösen búcsúzzunk szépen az újoncidényünktől!

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap