Folytatódhat a tavaly megkezdett szakmai munka, ugyanis Pethő Ákos két évvel meghosszabbította a szerződését!

A 37 éves szakember utánpótlásedzőként klub- és válogatott szinten is nagy sikereket ért el, az Albánál a felnőttcsapat másodedzőjeként is dolgozott, majd négy fehérvári évet követően tavaly nyáron tért haza, hogy pályafutása során először felnőtt gárdát irányítson. Mint ismert, együttesünk újoncként nagy bravúrt elérve kvalifikálta magát a Magyar Kupa nyolcas döntőjére, az élvonalbeli bajnokságban pedig elérte legfőbb célját, a bennmaradást. Az NB I-ben a 11. helyet szereztük meg, vagyis három gárdát is megelőztünk.

– Nem kellett sokat gondolkodnom a szerződéshosszabbításon – árulta el Pethő Ákos.Szerettem volna hazajönni, amire tavaly jó lehetőség nyílt, remek körülmények között dolgozhatunk, a rendelkezésre álló játékoskeret nagyrészét ismertem, tudtam, hogy rendben lesz. A légiósokat jól választottuk ki, jó társaságot alkottak a magyar maggal. Ezt szeretnénk megismételni. Nagyon örülök, hogy a játékosok között is vannak olyanok, akik maradnak, mert szerettem velük együtt dolgozni. Várom a következő szezont!

Vezetőedzőnk elmondta, hogy bár a pályán befejeződött a munka, a háttérben nem állt meg, így már alakulóban van a következő idény csapata. Jelenleg a játékosok feltérképezésén és a tárgyalásokon van a hangsúly, emellett kihasznál minden lehetőséget arra, hogy szakmailag képezze magát.

Pethő Ákosnak sok sikert kívánunk a folytatáshoz!