Csapatunk legújabb tagja az Alba Fehérvártól érkező Kass Balázs. A 20 éves, 192 centis, 1-es és 2-es poszton bevethető játékos végig járta az utánpótlás-válogatottakat, tavaly egy évvel fiatalabbként volt tagja a soproni Challenger-tornát nyert nemzeti csapatnak és jelenleg is a válogatottal készül az U20-as B-divíziós Európa-bajnokságra.

Balázs 2020-ban mutatkozott be az Alba élvonalbeli csapatában, de a több játéklehetőséget az U20-as bajnokságban kapta, ahol a mögöttünk hagyott idényben pontszerzésben (20.44) és VAL-ban (27.6) az ötödik, míg gólpasszban (4.64) a mezőny hetedik legeredményesebb játékosa volt.

– Nagyon jól ismerem Balázst, Fehérváron négyből négy évet dolgoztunk együtt – mondta el vezetőedzőnk, Pethő Ákos, aki kezei alatt az Alba fiataljai egyszer kadettban és kétszer juniorban nyertek bajnokságot, valamint U20-as ezüstérmet szereztek. – Fiatal, okos irányító, aki mentálisan nagyon erős. Fizikailag kell még fejlődnie, valamint fel kell vennie az A-csoport ritmusát, amihez mérkőzéseket kell játszania. Fehérváron nagyon jó közegben volt, de a válogatott hátvédek és légiósok mellett kevés lehetőséget kapott. Ez jó esély neki, hogy más célokért küzdő csapatban megvesse a lábát az élvonalban.

Kass Balázst üdvözöljük a csapatunkban és sok sikert kívánunk neki a nyíregyházi pályafutásához!