Klubunk vezetősége folyamatosan tárgyal azokkal a játékosokkal, akik a következő idényben a csapatunkat erősíthetik. Az egyeztetések eredményeként bejelenthetjük második légiósunkat!

A 203 centiméter magas, 4-es poszton bevethető Ty Groce négy éven át az Eastern Michigan játékosa volt, az előző szezonban a Butler Egyetemen pattogtatott. Az Eastern Michiganen töltött utolsó két évében abszolút alapembernek számított (az ez idő alatt játszott 50 meccsen kezdő volt), a 2020–2021-es idényben átlagban játszott 33 perc alatt 34 százalékos triplázással 15.2 pontot és 6.9 lepattanót jegyzett – utóbbi két kategóriában vezette csapatát. Az Eagles történetének tizedik legjobb labdaszerzője.

– Az utolsó két éve meggyőző volt az Eastern Michiganen, a koronavírus-járvány idején hozott szabályokat kihasználva az ötödik évben a jó hírű és erős programmal rendelkező Butlerre ment, ahol kiegészítő emberként számoltak vele egy nagyon jó csapatban – beszélt Pethő Ákos vezetőedzőnk a 24 éves magasemberről. – Alapvetően négyes pozícióban számítunk rá, de van olyan sokoldalú játékos, hogy akár több poszton is tud segíteni. Atletikus, van kinti dobása, újoncként azon kell majd dolgoznia, hogy minél előbb belerázódjon az európai kosárlabdába. Motiváltan érkezik, szeretné a csapatot segíteni és minél többet fejlődni.