Saját közönségünk előtt az új idényben először lépünk pályára pénteken, a Sitku Ernő Emléktorna nyitónapján. A viadal fontos állomása felkészülésünknek, hiszen ismét szeretnénk méltón megemlékezni két éve elhunyt ikonunkról, emellett sportszakmailag sem elhanyagolható, hogy kiváló csapatokkal találkozhat az újjáalakuló együttesünk. (A résztvevőkről itt írtunk bővebben)

Mint ismert, a mögöttünk hagyott nyáron a szakmai stábban és a játékoskeretben is voltak változások. Pethő Ákos vezetőedző munkáját Szollár Gergő mellett a spanyol Alberto Ona segíti. Hazatért Fazekas Csaba, Nyíregyházára igazolt az U20-as válogatott Kass Balázs és egy évre kölcsönbe érkezett Debrecenből Tóth Gergő. Öt új légióssal, név szerint Darius Perryvel, Harrison Hendersonnal, Jaycee Hillsmannel (mindannyian amerikaiak), Marek Dolezajjal (szlovák) és az egyelőre próbajátékot teljesítő, brit nemzetiségű Jordan Williamsszel végeztük az elmúlt napok munkáját.

Sajnos azonban nem láthatunk mindenkit a kétnapos tornán.

– Szerdán először edzett velünk Jordan Williams, neki két napja van, hogy elsajátítsa a taktikát, ami ilyen rövid idő alatt lehetetlen – mondta el Pethő Ákos. Ettől függetlenül szeretnénk neki lehetőséget adni, hogy megmutassa magát. Jaycee Hillsman játékát sérülés miatt nem kockáztatjuk, ez kicsit borítja a rotációt és a taktikai lehetőségeket, ennek ellenére elvárhatjuk azoktól, akik itt vannak és bevethetőek, hogy mutassanak olyan dolgokat, amire építhetünk a szezonban.

A felkészülési mérkőzéseken általában nem számít az eredmény, kérdés, ezen változtat-e az, hogy hazai pályán, nézők előtt játszunk

– Az adott körülmények között mindig a legjobbunkat akarjuk nyújtani – szögezte le vezetőedzőnk. Amiket eddig tanultunk, azt szeretném viszont látni. Ilyenkor még az ellenfelek is kiszámíthatatlanok, nem tudjuk, hogy milyen kerettel érkeznek, van-e próbajátékosuk. Nem is szeretek még az ellenfelekkel foglalkozni, inkább azt várom, hogy folytatódjon az a fejlődés, amit érzek a csapaton az első edzésekhez és felkészülési mérkőzésekhez képest.

A tornán 2000 forintos napijegyet árulunk (mindkét nap 2-2 mérkőzés szerepel a programban), a diák és nyugdíjas nézők 1000 forintért válthatják meg jegyüket. A torna ideje alatt a helyszínen árulunk szezonbérleteket is, ami már a Sitku Ernő Emléktornára is érvényes.

SITKU ERNŐ EMLÉKTORNA
Szeptember 9., péntek
16.00: DEAC–Szolnoki Olajbányász
17.45: megnyitó
18.30: Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd
Szeptember 10., szombat
16.00: mérkőzés a 3. helyért
18.30: döntő
20.15: ünnepélyes eredményhirdetés