Míg csapatunkról elmondhatjuk, hogy a magyar élvonal egyik, ha nem a legfiatalabb összetételű gárdája, addig a szezonbeli ellenfelünkre ennek épp az ellenkezője igaz.

A Kecskemét rendkívül összeszokott együttes. Öt légióssal vágnak neki a szezonnak, közülük Kemal Karahodzsics (33 éves) és Rasztko Dramicsanin (36) már jól ismert, az előző idény nagy igazolása, a korábbi szlovén válogatott Jaka Klobucar (35) is a csapatnál maradt, de a nyáron Sopronból érkezett Milos Boriszovot (37) sem kell bemutatni a magyar kosárszurkolóknak. A 27 éves Marques Townes a KTE új irányítója. Az amerikainak magasra tette a lécet elődje, Xavier Pollard, aki az idény végére az A csoport egyik legjobb játékosává lépett elő.

Továbbra is a csapatot erősíti a bajnokság legidősebb játékosa, Wittmann Krisztián. Az „erősítés” jelző nem túlzó, a 37 éves, egykori magyar válogatott hátvéd az előző idény alapszakaszában közel 30 percet játszott meccsenként, amiken 9.9 pontot átlagolt. A keret többi tagja kevésbé tapasztalt, ám igen tehetséges játékosok. Kucsera Dániel (23) már nem felel meg a fiatalszabálynak, ám az előző szezonban komolyan számításban vett Kiss Dávid, Fazekas Máté, Ivkovic Milán és Tóth Barna még 23 év alatti.

Forray Gábor együttesének nem lesz könnyű dolga, ha a mögöttünk hagyott szezon eredményeit szeretné megismételni. A „hírös” városiak a Magyar Kupában – a negyeddöntőben minket búcsúztattak – bronzérmet nyertek, majd a bajnoki rájátszásban nagy meglepetésre kiejtették a Szolnokot, az elődöntőben öt meccsre kényszerítették a Körmendet, majd a harmadik helyért vívott párharcban az Albával szemben maradtak alul.

Nem jók az emlékeink ellenük, hiszen a KTE egyike annak a három csapatnak, amelyik ellen nem nyertünk egy meccset sem a 2021–2022-es évadban. Az említett kupameccsen túl a két bajnoki meccsünkön is ők diadalmaskodtak: a Continental Arénában utolsó másodperces hármassal, Kecskeméten hosszabbítás után nyertek két ponttal. Reméljük, ebben a szezonban máshogyan kezdődik a párharc…

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport