Az egyébként is nehéz helyzetben lévő csapatunkon nem segít az a tény, hogy péntek este a bajnokság egyik legerősebb gárdáját, az Arconic-Alba Fehérvárt fogadjuk.

A Fejér megyeiek több meghatározó játékosukat is megtartották az előző idényről, és kiváló új igazolásokkal erősítették meg a játékoskeretüket. Matthias Zollner vezetőedző négy magyar válogatott játékosra építhet. Vojvoda Dávid továbbra is remek formában kosárlabdázik, 17.8 pontjával a bajnokság negyedik legponterősebb játékosa. Teszi mindezt úgy, hogy az eddigi kilenc bajnoki mérkőzés mindegyikén a kispadról állt be.

A kezdőben többnyire a Somogyi Ádám, Pongó Marcell hátvédpáros kap lehetőséget, mindketten megbízható, kiegyensúlyozott teljesítménnyel segítik csapatukat. Előbbivel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy még a fiatalszabálynak is megfelel, így különösen megsüvegelendő a meccsenként szerzett 11.2 pontja és 4.1 gólpassza. Negyedik válogatott játékosuk Szabó Zsolt, aki a kispadról beszállva tapasztalatával nagy segítség a csapatának.

Három légiósuk közül Quenton DeCosey-t és Quincy Fordot ismerhetjük, hiszen előbbi az előző idényben Zalaegerszegen, utóbbi Sopronban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Kettőjük közül egy hajszállal Ford a ponterősebb, ráadásul ő a 14 pontja mellett 8 lepattanót is hoz mérkőzésenként. A center Isaiah Philmore rendre nagy feladat elé állítja az ellenfeleket. A Bundesliga-tapasztalattal bíró amerikai magasember 16 pontot átlagol és 50%-kal dobja a hárompontosokat. Utóbbi kategóriában nem ő a legjobb, DeCosey 57.1%-kal tüzel távolról.

A fehérváriak négymeccses győzelmi szériával a hátuk mögött, a második helyről várják a folytatást.

TIPPMIX NB I, 10. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Arconic-Alba Fehérvár
Péntek, 18 óra, Continental Aréna

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap