A szerdai bravúrgyőzelem után szombaton is diadalmaskodni szeretnénk az Atomerőmű SE otthonában. Gyorsan szögezzük le azért, hogy Pakson nem mi vagyunk az esélyesek, azért sem, mert az ellenfél már nem az alsóházhoz tartozik, mint tavaly. Az ASE jelenleg 10–7-tel a hatodik helyen áll, úgy nyerte meg legutóbbi két mérkőzését, hogy több fontos játékosa is hiányzott.

A sérülésekkel az előző idényben is meggyűlt a tolnaiak baja, Eilinsgsfeld János hiányában nehezen nyertek meccseket. A válogatott erőcsatár ebben a szezonban egészséges és a bajnokság egyik legjobb játékosaként 17 pontot és 7.9 lepattanót hoz meccsenként. A Paks további öt játékosa átlagol tíz pont felett. Deon Edwin – Darius Perryhez hasonlóan – rendkívül sokoldalú, 16.3 pontot, 6.5 lepattanót és 6.1 gólpasszt tesz a közösbe. Paul Atkinson a bajnokság negyedik legjobb lepattanózója (8.14), De’Monte Buckingham és Milos Grubor pedig a csapat legjobb tripladobói – mindketten 40% felett értékesítik a hárompontosokat. Ki kell emelni Kovács Ákost, aki 34 évesen élete egyik legjobb szezonját futja, 13.5 pontot és 3.8 gólpasszt átlagol. Ő és Grubor egyébként kihagyták az ASE legutóbbi mérkőzését.

A bajnokság ötödik fordulójában fájdalmas vereséget szenvedtünk az Paks ellen. A hajrához érve még vezettünk, két perccel a vége előtt csúszott ki kezünkből a mérkőzés, aminek utolsó támadásábül a győzelemért dobtunk, ám kikaptunk kettővel. Azóta olyan sok változás volt a csapatunknál, hogy abból a meccsből egyáltalán nem lehet kiindulni. Sokkal inkább szeretnénk, ha a szerdai mérkőzésünk lenne a mérvadó a folytatásban!

TIPPMIX NB I, 18. FORDULÓ
Szombat, 18.00: Atomerőmű SE–Hübner Nyíregyháza BS
Stream: MindiGO Sport