Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. élére Dr. Mohácsi Máté személyében.  A vezetői tisztséget július elsejétől tölti be a korábbi A csoportos kosárlabdázó, akit Sitku Ernő tragikus halála miatt bíztak meg a gazdasági társaság irányításával. Mohácsinak kettős feladata lesz: játékosként ősztől a Hübner Nyíregyháza BS csapatát fogja erősíteni, s mellette az Élsport Kft. ügyvezetői teendőit  látja el .

Egy nagyon szomorú apropóból kellett ma sajtótájékoztatót tartanunk. Közös barátunk, sporttársunk és kollégánk halála hatalmas űrt hagyott az életünkben, aminek a betöltése gyakorlatilag lehetetlen – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Az élet azonban nem állhat meg, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft-nek továbbra is működnie kell és ehhez vezetői tisztségviselőt kellett keresnünk.

Mohácsi Máté személyében egy olyan ambíciózus, nyíregyházi aktív sportembert sikerült megtalálnunk, akinek az életpályája innen indult, és azt szeretnénk, hogy a jövőben hosszú távon itt folytatódna.  Bízom benne, hogy Máté maximálisan el fogja tudni látni azt a feladatot, amit rábíztunk, akinek ősztől a kosárlabda pályán is bizonyítania kell. Ennek a kettős feladatnak az ellátása nem lesz egyszerű, de ígérhetem, hogy kollégáimmal mindenben segíteni fogjuk.  Ami Ernő másik munkáját illeti, egyelőre a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatói feladatkörét magamhoz rendeltem, a kosárlabda csapatunk szakmai igazgatói posztjára pedig még keressük az alkalmas személyt – fogalmazott Kőhalmi Richárd.

Először is szeretném megköszönni a bizalmat, a felkérést, amelyet tisztelettel elfogadok – mondta Mohácsi Máté.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy először játékosként kerestek meg a klubtól néhány hónapja. Sitku Ernővel többször is tárgyaltam, akivel szóban meg is egyeztünk mindenben. Sajnos az élet azonban megváltoztatott minden eredeti elképzelést.

Egész életemben úgy építettem kosárlabda karrieremet, hogy mellette tanultam, képeztem magam. Elvégeztem a jogi egyetemet és nem titok, hogy sportvezetőként szerettem volna  dolgozni pályafutásom lezárása után.  Nyilván ennek a kettős feladatkörnek az  elvégzése nem lesz egyszerű, magas lécet kell átugrani, de tartom magam annyira ambíciózusnak, egyre jobban felkészültnek, hogy ez sikerülni fog.