Gazdasági társaságunk üzemelteti a sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatot, amely Magyarország egyik vezető alakulata, Nyíregyháza és a térség legsikeresebb együttese. A nyíregyházi röplabdások évről évre hatalmas sikereket érnek el, mellyel nemcsak a klubnak, szurkolóinak és támogatóinak, hanem tágabb környezetének, Nyíregyházának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének, sőt a nemzetközi sikereknek köszönhetően egész Magyarországnak büszkeséget jelent.

Ez a siker elsősorban elhivatott, kiváló munkát végző edzőinknek, valamint tehetséges, kimagasló teljesítményt nyújtó sportolóinknak köszönhető. A közös munka gyümölcse lett, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt a közönség száma a Fatum-Nyíregyháza hazai mérkőzésein a Continental Arénában, nem egyszer telt házas szurkolótábor előtt játszottak a lányok. Hiszem, hogy a helyi eredményes és minőségi sport és sportélet mindenkiben egyre jobban erősíti a lokálpatriotizmust, a helyi értékek és kultúrák egyre nagyobb megbecsülését.

Szintén az Élsport Kft. üzemeltetésébe tartozik a Hübner Nyíregyháza BS kosárlabdacsapat, amelyet éveken keresztül a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportikon, Sitku Ernő irányított és vezetett. Sitku Ernő fáradhatatlan munkával szorgoskodott a nyíregyházi kosárlabdázás felvirágoztatásáért. Sajnos nem élhette meg, hogy szeretett csapata az élvonalba jusson. Csapatunk 2021 óta az NB I/A-ban szerepel, újoncként kvalifikált a Magyar Kupa nyolcas döntőjére, míg a bajnokságban biztosan bennmaradt.

Legfiatalabb csapatunk az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza. Együttesünk a legalacsonyabb osztályból indulva három év alatt két osztályt ugrott: NB III-as bajnoki cím után a 2021–2022-es idényben sikeres osztályozót vívott az NB II-ben, így az élvonalba jutott.

Engedje meg, hogy a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójaként pár mondatban bemutatkozzam.

1990-ben születtem Nyíregyházán. 2014-ig játékos pályafutásomat Nyíregyházán töltöttem, amit egy 4 éves zalaegerszegi, majd további 1,5 éves oroszlányi kitérő követett. Az évek során minden csapatomnál csapatkapitányi szerepkört töltöttem be, elértünk első osztályú bajnoki 3. helyet, feljutottunk a másodosztályból a legmagasabb osztályba, és az utánpótlás válogatott szerepléseim után 6 éven át a magyar 3×3-as kosárlabda-válogatott tagjaként világ-és Európa-bajnokságokon előkelő helyezéseket értünk el.

A sportolói pályafutásom mellett mindig fontos volt számomra a tanulás, önképzés is. Ennek tükrében szereztem sportedzői, játékvezetői képesítést, illetve 2014-ben szereztem meg a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi karán jogász diplomámat.

Csapataink elismerése és diadala lehetőséget, de ugyanakkor felelősséget is jelent számunkra. A gazdaság más szereplőihez hasonlóan klubjainknak komoly piaci versenyben kell bizonyítaniuk: egyrészt a sportpályán, másrészt a gazdasági életben, egyre erősödő versenyhelyzetben.

Legyen Ön is részese sikereinknek!

Az előttünk álló bajnoki szezon új kihívásokat, célokat és lehetőségeket jelent számunkra. Stratégiánk a folyamatos fejlődés. Célunk, hogy továbbra is olyan csapatokat irányítsunk, amelyek hazai és nemzetközi szinten is át tudják ugrani az akadályokat és sikert sikerre halmozzanak. Ehhez a fejlődéshez szükségünk van a már meglévő és leendő együttműködő partnereinkre. Hiszünk a sport közönségformáló erejében és abban, hogy a Continental Arénában az egyre nagyobb létszámú közönség előtt rendezett sportrendezvényeinken támogatóink népszerűségét, ismertségét elősegíthetjük.

Mohabá

Dr. Mohácsi Máté ügyvezető igazgató