Klubbunkról

Kedves rajongók, sportbarátok, támogatók és családtagok!

Nyíregyházán hosszú évek óta a Marso Nyíregyháza jelenti a felnőtt férfi kosárlabdát. A csapat a Nyíregyházi Főiskola színeiben, a 80-as években már szerepelt egy évet a legjobbak között, de véglegesíteni helyét ott csak az 1991-es feljutás után sikerült.

2000-ben nemcsak új évezred, de új időszámítás is kezdődött a csapat életében, hiszen azóta – egy év kivételével – mindig a legjobbak között, az NBI.A csoportjában szerepelt az együttes.

Sajnos az elmúlt években a gárda elveszítette lendületét, aminek következtében 2016-ban búcsúznia kellett az NBI.A csoportjától, ami azt jelenti, hogy 2016 őszétől az NBI.B csoportjában vághatunk neki a bajnoki küzdelmeknek.

Úgy gondoljuk, hogy a kialakult helyzetben működésünket teljesen új alapokra kell helyezni, és le kell raknunk egy olyan csapat alapjait, amire hosszú ideig építkezhetünk. Szeretnénk, ha a Nyíregyházán nevelkedett játékosok alkothatnának egy olyan egységet, ami alapját képezhetné a következő évek helyi kosárlabdájának. Terveink szerint felkarolnánk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tehetségeit úgy, hogy a megyében működő csapatokat lehetőségeinkhez mérten támogatnánk, és segítenénk működésüket, így biztosítva a környékünkön élő tehetségek fejlődését.

Tudjuk, hogy az út elején járunk, és látjuk, hogy nagyon nehéz felvenni a küzdelmet az ország vezető csapataival, de hiszünk abban, hogy összefogva megalkothatunk egy olyan erős közösséget, akikért szoríthatunk, akik sikereket érhetnek el szűkebb otthonunknak, és akik méltán vihetik tovább elődeik sikereit.

Célunk az, hogy Nyíregyháza kosárlabdacsapata a lehető legrövidebb időn belül újra a legjobbak között szerepelhessen.

Ehhez a munkához szükségünk van a már meglévő és leendő támogatóinkra. Örülnénk annak, ha terveink elnyernék az Önök tetszését, és támogatásukkal hozzájárulnának ahhoz, hogy ezt a stabil, egységes csapatot megalkothassuk!

Hajrá Nyíregyháza, Hajrá Kosárlabda, Hajrá Blue Sharks!

Tisztelettel:

Sitku Ernő
ügyvezető, szakmai igazgató