Múlt hét szerdán próbajátékra érkezett csapatunkhoz az amerikai Seth LeDay. A 25 éves erőcsatár azóta több edzésen bizonyított, az oroszlányi Bányász Kupán „beugróként” az OSE ellen 16 pontot és 8 lepattanót, a Pécs ellen 9 pontot és 5 lepattanót jegyzett. A 201 centiméter magas játékos meggyőzte a szakmai stábot, az orvosi vizsgálatok mindent rendben találtak, így a vezetőség véglegesítette a szerződését.

Seth LeDay Dallasban született, az East Carolina Egyetemen végzett 2020-ban. Első profi szezonjában az izlandi Grindavík csapatában hat meccsen 19.8 pontot és 9.3 gólpasszt átlagolt, megfordult Litvániában, majd a koszovói Sigal Prishtina tagjaként 18 meccsen átlagban 24.2 perc alatt 10.4 pontot, valamint 5.8 lepattanót jegyzett és kupát nyert a fővárosi csapattal. Érdekesség, hogy itt csapattársa volt irányítónknak, Nigel Johnsonnak.

– Nagyon atletikus, mozgékony játékos – jellemezte Pethő Ákos vezetőedzőnk Seth LeDayt. – Bár még az oroszlányi tornán olykor idegenül mozgott a csapatban, egyértelmű, hogy tud pluszt adni. Nyitott, pozitív személyiség, ezzel is meggyőzte a stábot. Bízunk benne, hogy ahogy beépül, egyre jobb teljesítményt tud nyújtani.