Fontos szakaszához érkezett a bajnokság, hiszen az alsóházban már minden győzelemmel nagyot lehet lépni a bennmaradás felé és egy-egy vereség is nagyon sokba kerülhet.

Mint ismert, az utolsó négy csapat oda-visszavágót játszik egymással, a kvartett első két helyezettje megmenekül, az utolsó kettő az egyik fél második győzelméig tartó párharcot (play-out) játszik egymással – a párviadal vesztese elveszíti a jogát az A csoportban indulásra.

A mieink jelenleg a vonal felett helyezkednek el, ám a 13. helyen álló Pécsnél csak egy, a sereghajtó Paksnál két győzelemmel állunk jobban. Az említett két ellenfél mellett a ZTE került még az alsóházba, az egerszegiek ugyanolyan mérleggel állnak, mint mi, csupán az egymás elleni eredmény rangsorolja őket előrébb.

A végső versenyfutás szombaton kezdődik meg a Pécs ellen. A sorsolásunk nem szokványos, hiszen két hazai mérkőzés után a három idegenbeli következik, majd április végén itthon zárunk. Bus Iván csapatkapitány ezt nem látja rossznak, szerinte arra kell törekedni, hogy már az első két meccsen jó helyzetbe kerüljünk.

– Természetesen az a célunk, hogy bennmaradjunk, mégpedig úgy, hogy kerüljük el a play-outot, mert nem akarjuk két meccsre bízni az egész szezon sorsát – fogalmazott Bus Iván.Ha az ellenfeleket vizsgáljuk, nagyjából hasonlóak a csapatok, talán a ZTE-t valamivel erősebbnek érzem a másik két riválisnál. Edző- és játékoscserék után stabilizálódtak, hetet nyertek az elmúlt tizenegy meccsükből. Őket idegenben már megvertük, itthon pedig szinte nyertes helyzetből adtuk ki a kezünkből a győzelmet. Örülök annak, hogy a harmadik mérkőzésünket játsszunk velük. Nem rossz, hogy két hazai mérkőzéssel kezdünk, mert ha azokat megnyerjük, jó szituációba kerülünk. De nagyon nem is szeretnék előreszaladni, egyelőre a Pécset kell megvernünk szombaton.

Csapatunknak egymást követő három vereség után kell visszatalálni a győztes útra.

– Nem a legjobban zártuk az alapszakaszt – ismerte el az irányítónk. – Szoros vereségek után elköszöntünk a középházas álmoktól, Pakson a szezon egyik legrosszabb játékát hoztuk, kikaptunk itthon a Falcótól, erre jött a kupavereség, ami C. J. nélkül valamilyen szinten a realitás volt, mégis megviselte a csapatot. Ennek ellenére készen vagyunk fejben, mindenki tudja, miről szól a következő hat meccs. Rengeteget beszélünk játékostársaimmal, élesnek érzem magunkat és edzésen, egymás közötti játék során is úgy tűnik, hogy rendben leszünk!

Az biztos, hogy szombaton is nagy szükség lesz szurkolóink biztatására. Elővételben ezen a linken lehet megvásárolni a belépőket: https://www.jegy.hu/program/hubner-nyiregyhaza-bs-pecsi-vsk-veolia-134018/810462

Fotó: Sipeki Péter / Kelet-Magyarország