Az idénybeli utolsó hazai mérkőzésünkön azért küzdöttünk, hogy jó helyzetből várhassuk az ötödik helyért kiírt párharc vasárnapi visszavágóját, és főképp az volt a célunk, hogy jó játékkal búcsúzzunk saját közönségünktől.

Az előző két mérkőzésünket sérülés miatt kihagyó Bus Iván is visszatért a csapatba, így teljes kerettel várhattuk a BKG elleni összecsapást. Látványos kosárlabdázással kezdtek a felek, az első négy percben alig láttunk rossz dobást. A két Nagy testvér vezetésével a BKG járt picivel előrébb, de idővel szigorítottunk az ő védésükön, a lepattanózásunk pedig az első perctől kezdve jól működött, ezekre építve átvettük a meccs irányítását. Carlbe Ervin faulttal együtt szerzett hármasával fordítottunk a 7. percben. Itt elkaptuk a fonalat, egymás után Bonifert Bendegúz és Bus Iván is betalált távolról, majd a negyed végéhez közeledve a védekezésben nagyot hajtó Végső Bálint kétszer is kintről köszönt be.

A második negyedben tovább növeltük előnyünket. Előbb Tarján Izsákot, később Völgyi Marcellt kerestük folyamatosan a palánk alatt, akik vagy maguk megoldották az akciót, vagy gólpasszt adtak. Nagyon okosan játszottunk, kihasználtuk a fizikai fölényünket. Boniferttől és Szobitól született kosár faulttal együtt is – az első félidőben minden működött.
Fordulás után aztán a vendégek harapósabban jöttek ki az öltözőből, mellette elsősorban Nagy Botond révén be is találtak, így gyorsan csökkentették a hátrányukat. A rossz időszakot Tarján szakította meg egy zsákolással, de Ervintől is zsinórban érkezett öt pont, ám a BKG lendülete nem tört meg, egészen négy pontig zárkózott. Nehezítette a feladatunkat, hogy nagyon nehezen kaptunk faultot, s ahogy teltek a percek, egyre paprikásabbá is vált a hangulat.

Ellenfelünk a negyedik negyedben feljött kettőre, amire válaszul azonnal érkezett egy hármas Tarjántól. A mérkőzés ezen szakaszában már kevés pont született, egyre biztosabbá vált az izgalmas hajrá. Három perccel a vége előtt nagy szükség volt Nagy Simon triplájára, és Tarján is újra előre lépett. Az utolsó másodpercig hajtott mindkét csapat, hiszen számít a pontkülönbség – végül 12 pontos győzelemmel búcsúztunk közönségünktől!

NB I/B, Piros-csoport, az 5. helyért, első mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–BKG PRIMA Akadémia 89–77 (30–18, 21–18, 19–25, 19–16)

Continental Aréna, v.: Lengyel, Balogh, Marton.
Nyíregyháza: Bus 6/6, Végső 8/6, Ervin 20/15, Bonifert 15/3, Tarján 20/3. Csere: Völgyi 9, Szobi 2, Nagy S. 6/3, Glatz 3. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
BKG: Nagy Be. 12/6, Nagy Bo. 34/18, Büki 12/6, Galambos 7, Nshimba 4. Csere: Bartos, Halász 6, Szeleczki 2, Edelényi. Vezetőedző: Nagy Ágoston.