Az elmúlt napokban biztossá vált több játékosunk szerződéshosszabbítása: Tarján Izsák, Végső Bálint, Magyar Kristóf, Glatz Soma, Nagy Simon és Bonifert Bendegúz is a Blue Sharksban folytatja.

TARJÁN IZSÁK

Izsák tavaly nyáron igazolt a csapatunkhoz, a felnőttek között életében először kapott meghatározó szerepet, amivel élt is, együttesünk egyik legjobbja volt a mögöttünk hagyott idényben. A 22 éves magasember az alapszakaszban 18 alkalommal, a rájátszásban mind a hét meccsünkön a kezdő tagja volt. Az alapszakaszban 10.2 pontot, 8.5 lepattanót, 2.3 gólpasszt és 1.1 blokkot átlagolt, míg a rájátszásban mérkőzésenként 11.9 pontot, 6 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett.

Tizennégy bajnokin ért el legalább 20 VAL-t. A számok alapján a Budafok elleni hazai és a Cegléd elleni idegenbeli mérkőzése volt a legjobb, előbbin 21 pontot, 15 lepattanót és 4 blokkot tett a közösbe, utóbbin 27 pont mellett 13 lepattanó és 5 gólpassz került a neve mellé.

– Kifejezetten boldog voltam, hogy megkaptam a bizalmat mindenkitől, ennek hála gyorsan beleszoktam az új szerepkörbe – mondta el Izsák. – Ez persze több felelősséggel, ugyanakkor sokkal több izgalommal is járt, amit nagyon élveztem. Könnyen döntöttem a maradásról, ugyanis itt láttam a legtöbb lehetőséget a fejlődésre, illetve a vezetőség is rugalmas volt. Ahogy a csapatot, úgy a várost is egyre inkább sajátomnak, otthonomnak érzem. A nyugodt környezet kitűnő lehetőséget nyújt az edzések utáni pihenésre, regenerációra. Ami a céljaimat illeti: kiemelt fontosságú, hogy a játékintelligenciámat és a védekezésemet fejlesszem a következő szezonra. Csapat szinten nehéz meghatározni a célt, mivel nem ismerem még a játékoskeretünket és a bajnokság erőviszonyait, de mindenképpen szeretnék dobogós helyezést elérni!

VÉGSŐ BÁLINT

A 21 éves hátvéd ebben az idényben még megfelelt a fiatalszabálynak és maximálisan élt a lehetőséggel, ő a bajnokság egyik legnagyobb berobbanója!

Bálint 25 alapszakaszmeccsen (egyet sérülés miatt hagyott ki) és 7 rájátszásmérkőzésen lépett pályára, mindegyiken kezdett. November közepéig szinte csere nélkül játszott. Az alapszakaszban átlagban közel 32 percet töltött parketten, 8.4 pontot, 2.7 lepattanót és 1 gólpasszt hozott meccsenként. Tíz alkalommal jutott tíz pont fölé, számok alapján a 7. fordulóban játszotta legjobb meccsét a BKG ellen, amikor 19 VAL-t ért el, de a számok nem mutatják meg, mekkora munkát végzett védő oldalon, sokszor ugyanis az ellenfél legjobb kisemberének őrzését kapta feladatul.

– Nem vacilláltam, egyértelmű volt, hogy a maradás mellett döntök – mondta el Végső Bálint. – Céljaim között szerepelt, hogy szülővárosomban mutatkozzak be a felnőttbajnokságban. Sok játékperchez jutottam, ez nagyon jó visszajelzése annak a kemény munkának, amit a szezon alatt végeztem. Merim irányítása alatt nagyon sokat fejlődtem, mind védekezésben, mind támadásban, de tudom azt is, hogy nagyon sok munka áll még előttem. A következő szezonban már nem felelek meg a fiatalszabálynak, szeretném bebizonyítani, hogy nem csak a szabály miatt játszottam sokat. Nyáron is dolgozok, kondícionális-, illetve egyéni edzéseket is csinálok. Motivált vagyok és már nagyon várom a következő idényt. Azzal a lendülettel szeretnénk kezdeni a következő szezont, amivel zártuk az előzőt és arra fogunk törekedni, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán.

GLATZ SOMA

A 20 éves kosaras novemberben érkezett Nyíregyházára, a „fiatal percek” nagy részét Végső Bálinttal együtt töltötték be. November 18-ától az összes meccsünkön pályára lépett, az alapszakaszban a BKG elleni 14 pontos és 4 lepattanós produkciója volt a legjobb, a rájátszásban a MAFC idegenbeli legyőzéséből három hármassal vette ki a részét, míg a Vasas ellen 12 pontot és 3 lepattanót tett a közösbe. A playoffban 53%-os triplázással 4.7 pontot és 2.4 lepattanót átlagolt.

– A szezon végére nagyon pozitívan megváltoztattuk a tabellát, csak egy hajszálon múlt, hogy a legjobb négybe kerüljünk. Büszke vagyok arra is, hogy egy-két fontos meccsen eredményesen szálltam be, a rájátszásra megtaláltam a helyem csapaton belül és tudtam segíteni – mondta el Glatz Soma.

– A maradás mellett nagyrészt Merim személye és a Nyíregyházán jellemző profi munka szólt. A csarnok felszereltsége és az ott dolgozó szakemberek sokat tudnak segíteni a fejlődésemben, számomra ez a legfontosabb szempont! A város nyugodt, barátságos, szeretek itt lenni! Egyéni célom egyértelműen az, hogy minél többet, minél hatékonyabban és minél hasznosabban tudjak játszani! Az egész nyarat Szerbiában töltöm egyéni képzésen, szóval erre látok is lehetőséget. Ami a csapatot illeti, még nehéz megmondani, milyen célt tűzhetünk ki, de top négybe szeretnék kerülni mindenféleképpen! Az a tervem, hogy maximálisan kivegyem a részem ebből a jó eredményből!

BONIFERT BENDEGÚZ

A 25 éves kosaras már másfél éve Nyíregyházán játszik, a mögöttünk hagyott idényben 7.9 pontot és 4.6 lepattanót átlagolt az alapszakaszban, amelynek a második felében nyújtott kimagasló teljesítményt. Bendi a második körben, január 5-én lett a kezdőcsapat állandó tagja, itt 13 meccsen már 10.8 pontot és 6 lepattanót hozott átlagban, a rájátszásban pedig mérkőzésenként 15 pontot és 6.4 lepattanót tett a közösbe.

Kiemelkedő meccsei között meg kell említeni a fóti összecsapást, amin 27 ponttal (közte három zsákolással) és 13 lepattanóval segítette győzelemhez a csapatot, de a Vasas ellen jegyzett 24 pontos, 10 lepattanós dupla-duplája is emlékezetes volt a rájátszásban.

– A szezonunk nem éppen úgy alakult, ahogy terveztük az elmúlt nyáron – értékelte a mögöttünk hagyott időszakot és beszélt arról, miért döntött a közös folytatás mellett. – A szezon második felére az edző-, és légiósváltást követően teljesen más képét mutatta az együttesünk, a befektetett munka végre kifizetődött, sorra jöttek a győzelmek. Mindenkinek letisztázódott a szerepe és igazi nagybetűs csapatként tudtunk tovább működni. Ennek volt köszönhető a sikeresebb második félévünk. Leginkább az ekkor betöltött szerepem tetszett meg, valamint Merim Mehmedovic személye volt döntő. Ő megadta nekem a bizalmat és még a bajnokság vége előtt határozottan elmondta, hogy rendkívül számít rám a következő idényben is. Emellett a feleségemmel nagyon jól megtaláltuk a helyünket Nyíregyházán, ő is itt dolgozik és nyáron megszületik a kisfiunk, szóval a biztonság és állandóság is fontos szerepet játszott a döntésemben.

– Egyénileg mindenképpen az lesz a célom, hogy a második félévben mutatott teljesítményemet átvigyem a következő szezonra és azt még magasabb szintre emeljem, valamint segítsem a csapatot, amiben csak kell, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Hogy ez pontosan mi lesz, azt még nem szeretném meghatározni. Kíváncsian várom, hogy a maradók mellett milyen új igazolások érkeznek, ezután tudunk majd megfogalmazni reális célokat. Természetesen, annak örülnék a legjobban, ha a feljutásért versengő csapatok között lehetnénk mi is – ahogy ismerem az edzőnket és a klub vezetését, nem is kérdés, hogy egy ilyen csapat összerakása lesz a céljuk!

MAGYARI KRISTÓF

A 20 éves erőcsatár tavaly nyáron csatlakozott együttesünkhöz, a felnőttcsapatban 11 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az U20-as gárdánknak pedig alapembere volt, 18 meccsen 14.7 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt. Kristóf még a következő idényben is megfelel az NB I/B-ben érvényes fiatalszabálynak, így azért küzdhet, hogy nagyobb szerepet kapjon az első csapatban.

– Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem a mögöttünk hagyott szezonban – mondta el a játékos. – A szakmai stáb rengeteget segített, mindent megadott nekem ahhoz, hogy haladjak a céljaim felé. Ez volt a fő szempont, amiért Nyíregyházán akartam maradni. A következő idényben szeretnék megharcolni a több játékpercért és bizonyítani akarom, hogy itt a helyem! Az egyéni fejlődés mellett az a célom, hogy minél jobb helyezést érjünk el a csapattal!

NAGY SIMON

A 22 éves bedobó tavaly nyáron szerződött Nyíregyházára, a mögöttünk hagyott idényben az összes mérkőzésünkön pályára lépett, vagyis az NB I/B alapszakaszában 26, a rájátszásában 7, a Hepp-kupában 4 meccsen segítette csapatunkat. Simi az alapszakaszban 9.6 pontot átlagolt, ő volt a legbiztosabb kezű tripladobónk, 36.4%-os hatékonysággal tüzelt távolról. Tíz alkalommal érte el a tíz dobott pontot, négyszer a húszat is. Legjobb mérkőzése a bajnok Pécs elleni volt, amin 20 pontot, 3 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett, de emlékezetes az Óbudai Kaszások vendégeként játszott meccs is, amin 21 ponttal tett hozzá ahhoz, hogy 19 pontos hátrányból fordítsunk és a hosszabbításban nyerjünk.

– Több tényező sarkallt arra, hogy a maradás mellett döntsek – árulta el. – Merim Mehmedovic személye mindenképpen döntő volt. Nagyon szeretek vele dolgozni, sokat tudok fejlődni a kezei alatt és tetszik az a játékstílus is, amit képvisel. Természetesen a többi maradóval is beszéltünk egymással, valamint Nyíregyházát is megszerettem, tetszik a város. Noha az előző szezon első fele rosszul sikerült, a második félévben nyújtott teljesítményünkből erőt lehet meríteni. Célokról még ugyan korai beszélni, de én mindig nyerni szeretnék, a következő idényben is az fog motiválni, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el a csapattal!