Egy biztos volt, könnyű feladat nem várhat ránk a Sitku Ernő Emléktornán, melyre három első osztályú gárda, az Atomerőmű SE, a DEAC és a Budapesti Honvéd érkezett. Előbbi két csapat kezdte meg a kétnapos eseményt, a paksiak magabiztosan nyertek, így várhatták ellenfelüket a szombati döntőben.

A mérkőzésünk első mezőnykosarát Bonifert Bendegúz szerezte meg, majd rövid időn belül Nagy Simon dobott gyors öt pontot. A másik oldalon nehezen tartottuk a palánk alatt Darko Bajót, Mucza Tamás pedig kétszer ziccerezett. Sajnos sok labdát eladtunk az első negyedben – szükségünk volt egy kis időre, hogy felvegyük az A csoportos tempót és keménységet.

Így is jól tartottuk magunkat az első negyedben, csak Shane Gatling négypontos akciója miatt szakadtunk le. Az amerikai aztán a második negyedet is eredményesen kezdte, az ő vezetésével szép lassan elléptek a fővárosiak.

A félidő utolsó öt percében aztán összeszedtük magunkat, elsősorban Tarján Izsák volt dicsérhető. A magasember jól lepattanózott, gyönyörű gólpasszt adott Hibján Máténak, majd egy hármast is bevágott. Egy-két jó védekezéssel máris visszajöttünk tizenkét pontra (36–48).

Végső és Bonifert is jól kezdett a fordulás után, de az egész csapatunk jobban pörgött, mint az első húsz percben. Gyorsan felzárkóztunk hét pontra, s bár úgy tűnt, hogy a Honvéd sebességet vált, a harmadik negyed végéig tíz pontnál nem engedtük el jobban az ellenfelünket.

Zlatko Jovanovic alaposan leszidta az övéit, ami meghozta az eredményt, Gatlin két demoralizáló hármasával ismét lendületbe jöttek a fővárosiak, akik húsz pontot tettek közé. Az utolsó percekben mindkét oldalon lehetőséget kaptak fiatalok, így nálunk is pályára lépett Verebélyi Áron, valamint Orosi Bálint.

Noha a végére nagyobbá vált a különbség, az első három negyed játékáért – kiváltképp a második és a harmadik negyedért – jár a dicséret a csapatunknak.

Együttesünk szombaton 14 órakor a DEAC-cal küzd meg a harmadik helyért, míg a 16.30-kor kezdődő fináléban az Atomerőmű és a Honvéd csap össze egymással.

IV. STIKU ERNŐ EMLÉKTORNA
Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd SE 71–95 (17–25, 19–23, 22–20, 13–27)

Blue Sharks: Boljos, Locure 22/3, Nagy 11/9, Bonifert 9/3, Komma 6. Csere: Végső 7, Tarján 11/3, Hibján 4, Glatz, Verebélyi, Orosi 1. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Honvéd: Hardrict 10, Mucza 12/6, Hajdu 9/3, Reizinger 3/3, Bajo 14. Csere: Gatling 20/12, Balogh 6, Major 12/6, Kopácsi 3/3, Dócs 4, Karda 2. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic.