Két fáradt csapat találkozott egymással a Sitku Ernő Emléktorna harmadik helyéért rendezett összecsapásán – abban bíztunk, ezt a terhelést a mi, fiatalabb csapatunk fogja jobban bírni, így talán megszorongathatjuk a DEAC-ot.

Védekezésben felvettük a harcot, fizikailag nem vallottunk szégyent, labdákat szereztünk, ám Kyan Anderson remek irányító teljesítményével és Djordje Drenovac klasszisával nem tudtunk mit kezdeni. Így is inkább támadásban volt nehéz dolgunk, nehezen találtuk a ritmust, sokat hibáztunk.

A második negyedben folytatódott az első játékrész tendenciája, de egy-egy szép akciónak örülhettünk: láttunk ilyet Tyreke Locure-tól és Mateja Boljostól is, míg Bonifert Bendegúz szépen szolgálta ki a palánk alatt Komma Lászlót.

A második félidőt tizenöt pontos hátrányból kezdtük, ami hamar olvadni kezdett, köszönhetően a javuló védekezésnek, valamint Végső Bálint és Locure villanásának. Sajnos összeszedték magukat a debreceniek és rutinjuk miatt az is inkább nekik kedvezett, hogy kissé paprikássá vált a hangulat a pályán.

A negyedik játékrészben már mindkét csapat folyamatosan fiatalított az összeállításán, ezzel együtt nagy hajrába kezdtünk. Nagy Simon elképesztő formába lendült, néhány perc leforgása alatt bevágott három triplát és két büntetőt. Az utolsó percekben tíz pontos hátrányban megtettünk mindent, hogy még közelebb férkőzzünk ellenfelünkhöz, de az egyenlítés már irreális volt.

Csapatunk így is nagyot küzdött a négy légióssal felálló, első osztályú DEAC-cal szemben!

A debreceniek megszerezték a torna harmadik helyét, együttesünk a negyedik helyen végzett.

IV. SITKU ERNŐ EMLÉKTORNA
DEAC–Hübner Nyíregyháza BS 70–59 (21–8, 16–14, 17–17, 16–20)

DEAC: Anderson 6, Hőgye 2, Drenovac 23/3, Williamson 5, Osztojics 8. Csere: Pongó 4, Garamvölgyi 8, Neuwirth, Várszegi, Kovács 9, Czermann 2, Fekete-Gál 3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Blue Sharks: Boljos 7, Locure 16/6, Nagy 11/9, Bonifert 2, Komma 7. Csere: Glatz 4, Végső 8/6, Magyari, Tarján 4, Hibján, Orosi. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.