Szombaton a helyosztókkal zárult le a IV. Sitku Ernő Emléktorna. A DEAC legyőzte együttesünket a bronzmeccsen, míg a döntőben az Atomerőmű SE felülmúlta a Budapesti Honvéd SE-t, ezzel a torna újoncaként besöpörte az elsőséget.

A záróünnepség Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJV önkormányzati képviselőjének szavaival kezdődött, majd képviselő asszony díjakat is adott át, hozzá csatlakozott Szenti Tibor, Nyíregyháza MJV önkormányzati képviselője, Bán Viktor, a Hübner-H Kft. minőségirányítási vezetője, valamint Dr. Mohácsi Máté, a házigazda Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyéni díjakat is kiosztottunk! A legjobb hazai játékosnak járó különdíjat a Hübner-H Kft. ajánlotta fel, míg az MVP-nek és a legjobb centernek járó elismerést Nyíregyháza Önkormányzata jóvoltából adhattuk át.

A torna legértékesebb játékosa John Watson Chandler lett, csapattársa, De’Quon Lake vitte el a Sitku Ernő nevét viselő legjobb centernek járó díjat, míg a legjobb hazai játékosnak járó elismerést – amit ettől az évtől Borisz Maljkovics-különdíjnak hívnak – Tyreke Locure vehette át.

Ezzel tehát véget ért a Sitku Ernő Emléktorna. A szurkolóknak köszönjük a két napon át tartó figyelmet, a csapatoknak a részvételt. Várunk mindenkit jövőre is!

A torna végeredménye: 1. Atomerőmű SE, 2. Budapesti Honvéd SE, 3. DEAC, 4. Hübner Nyíregyháza BS.

KÜLÖNDÍJASOK

Legértékesebb játékos (MVP): John Watson Chandler (Atomerőmű SE)
Legjobb center, Sitku Ernő-különdíj: De’Quon Lake (Atomerőmű SE)
Legjobb hazai játékos, Borisz Maljkovics-különdíj: Tyreke Locure (Hübner Nyíregyháza BS)