Igen nívós mezőnyben folytattuk a felkészülésünket. Mint ismert, a múlt hétvégén megrendezett Sitku Ernő Emléktornára csupa élvonalbeli gárda – amelyek három-négy légióst foglalkoztatnak –, a végső győztes Atomerőmű SE, a Budapesti Honvéd SE és a DEAC érkezett. Utóbbi két együttessel összecsaptunk: a Honvéd ellen három negyeden át jól tartottuk magunkat, végül 95–71-re kikaptunk, míg a debreceniek ellen szorosabb meccsen, 70–59-re maradtunk alul.

– Egyértelmű volt, hogy erős ellenfelekkel játszunk, de abban bízhattunk, hogy korábbi, DEAC elleni meccsen jól teljesítettünk, megvolt bennünk a fiatalos energia – összegzett a torna után vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic. – Most nehezebb volt a feladat, mert két nap alatt kellett két erős csapattal találkoznunk, de abból a szempontból jól megoldottuk a feladatot, hogy egyik ellenfelünk sem vette félvállról a meccset. Ilyen csapatok ellen nehéz játszani, de könnyebb gyakorolni azokat a játékelemeket, amik fontosak nekünk: az erősebb B-ligás csapatok ellen is A-s ritmusban kell kosárlabdáznunk.

A nyíregyházi közönség először láthatta a nyáron újjá formált csapatunkat, amelynek rutinszerzésre is jó volt a kétnapos esemény, hiszen ne felejtsük el, Bonifert Bendegúz az egyetlen, 2000 előtt született játékosunk.

– Aki itt volt, láthatta, hogy a tavalyihoz képest sokkal fiatalabbak vagyunk – folytatta a mester. – Rutinos játékosokkal talán könnyebben lehet gyors eredményt elérni, de a jövőt nézve ez a jó út. Nagyon hasznos volt a torna, minden játékoson láttam, hogy harcol a helyéért, a játékperceiért. Senki nem ijedt meg légióstól és korábbi válogatott magyar játékostól sem. Persze a minőségi különbség látható volt, de jó ritmusban játszottunk és az a cél. Elégedett vagyok a pillanatnyi állapottal és a csapat hozzáállásával.

Mehmedovic azzal zárta az interjút, hogy gratulált utánpótlásunk, a Nyíregyházi Sportcentrum U14-es és U19-es csapatának. Az előző hétvégén mindkét gárda az első helyen zárta a maga előselejtezőjét, így tovább küzdhet azért, hogy főtáblán játsszon az előttünk álló szezonban!