Véget ért a várakozás, szombaton megkezdjük a férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport 2024–2025-ös idényét!

Mint ismert, nyáron alaposan átalakult a csapatunk: a maradó Bonifert Bendegúz, Végső Bálint, Tarján Izsák, Nagy Simon, Glatz Soma, Magyari Kristóf és az immáron teljesértékű kerettagnak számító Verebélyi Áron mellé érkezett Komma László, Boljos Mateja, Hibján Máté, Orosi Bálint, valamint az amerikai Tyreke Locure. A keretünk rendkívül fiatal, Bonifert Bendegúz az egyetlen, 2000 előtt született játékosunk.

Így is jó eredményeket értünk el a felkészülési időszakban, csupán első osztályú gárdák ellen veszítettünk, a többi riválisunkat legyőztük. Így volt a Vasas ellen is két héttel ezelőtt, amikor a fővárosban találkoztunk. Az összecsapás „visszavágóját” szombaton 17 órakor a Continental Arénában rendezik, immáron a bajnokság alapszakaszában.

– Különleges helyzet, hogy nemrég találkoztunk azzal a csapattal, amelyikkel az első fordulóban játszunk, de éppen emiatt hasznos is volt az a mérkőzés – mondta el vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic. – A Vasas ugyanabban a stílusban játszik, amit néhány éve elkezdett ez a szakmai stáb. Tartják azt a szisztémát és most is olyan játékosokat igazoltak, akik alkalmasak ennek megvalósítására. Mindkét csapat agresszív, atletikus és jól felkészült, ebből csak jó meccs kerekedhet ki.

– A Vasas kicsit rutinosabb nálunk, biztosan letámad minket, de mi is próbáljuk kihasználni a vendégek gyenge pontjait – szögezte le a mester. – Nem könnyű a sorsolásunk, hiszen az első forduló után nehéz túra vár ránk Kaposvárra, ám ha nyernénk, valamivel nyugodtabban utazhatnánk. A játékosok jól reagáltak az utolsó héti munkára, felkészültek vagyunk. Várom, hogy újra találkozzunk a szurkolóinkkal, remélem, minél többen eljönnek a mérkőzésre és a csapat mögé állnak!

NB I/B PIROS-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia
Continental Aréna, szombat, 17 óra