Nagy nap volt a szombati! Az idény első mérkőzése mindig jelentős esemény, hát még, ha győzelemmel is párosul – ráadásul duplán!

Mint ismert, felnőtt gárdánk kiváló kezdés után elrontotta a második negyedet a Vasas ellen, innentől sokáig futott az eredmény után, a negyedik játékrészben aztán összejött a fordítás, s végül 74–72-re győztünk. Amióta Blue Sharks néven szerepel a legmagasabban jegyzett nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat – vagyis a 2016-os első osztályú búcsút követő szezontól – csupán negyedik alkalommal nyertünk meg szezonnyitót, 2020 óta először diadalmaskodtunk az első meccsünkön.

A vizsgált időszakban pozitív a Vasas elleni mérlegünk, immáron 13-szor győztünk és 8-szor kaptunk ki.

Ennél talán nagyobb meglepetés volt, hogy a felnőttek mérkőzését követően az U21-es gárdánk is megverte a Vasas Akadémiát (80–76), amire 2021 januárja óta nem volt példa. Az előző idényben összesen háromszor ünnepelhettünk duplagyőzelmet ugyanazon a napon.

Térjünk vissza a felnőttekhez! Egyénileg többen is kerek számhoz ért ilyen-olyan mutatóban.

Csapatkapitányunk, Bonifert Bendegúz az első féléve után a második teljes szezonját kezdi meg klubunknál. Ez volt a 46. bajnoki mérkőzése, s mivel az előző szezonban négyszer pályára lépett a Hepp-kupában is, már 50 tétmeccsen játszott a Blue Sharks színeiben. Rutinos játékosunk jól is teljesített, 15 ponttal és 23 VAL-lal megosztottan volt együttesünk legjobbja. A Vasas ellen egyébként is jól megy neki, az ezt megelőző három, piros-kékek elleni meccse között volt 14 pontos és 10 lepattanós, valamint 24 pontos és 10 lepattanós teljesítménye is.

Mint arról beszámoltunk, Nagy Simon volt a mérkőzésünk másik legjobbja. Simi 19 pontot dobott szombaton, bajnoki mérkőzésen éppen elérte a 300 dobott pontot a Blue Sharks színeiben. További érdekesség, hogy a Hepp-kupával együtt kereken 70 bedobott hárompontosnál jár együttesünkben.

Remekelt Tarján Izsák is, aki minden sorozatot figyelembe véve túllépett a 400. nyíregyházi pontján (immáron 401-nél tart), Végső Bálint pedig csak a felnőtt bajnoki meccseket figyelembe véve éppen 250 pontnál tart a Cápáknál.

Az érdekes számok mellett persze az a legfontosabb mutató, hogy csapatunk az első forduló után 1–0-val áll, így jó szájízzel várhatja a szombati folytatást!