Vissza az iskolába!

Csapatunk öt játékosa szerdán toborzón vett részt a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Orosi Bálintnak és Hibján Máténak tényleges visszatérést jelentett a délutáni program, hiszen mindketten az Eötvösben tanultak.

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub szervezésében létrejött eseményen a szépszámú gyereksereg játékos sorversenyen vett részt a felnőtt játékosaink felügyelete mellett, a legszerencsésebbek (kis segítséggel) zsákolhattak is, a nagyok tartottak egy rögtönzött bemutatót, végezetól, a kicsik nagy örömére az autogramosztás sem maradt el.

Klubunk és az NYKK jó kapcsolatot ápol egymással, a két egyesület megállapodása értelmében U16-os korosztály felett minden fiú kosaras a Nyíregyházi Sportcentrum és a Blue Sharks keretein belül folytatja a pályafutását, ennek eredményeként idén is tehetséges játékosok csatlakoztak klubunkhoz – kis kitérővel ugyan, de Orosi és Hibján is hasonló utat járt be.

A két egyesület célja, hogy minél több játékost neveljen a nyíregyházi felnőtt kosárlabdázásnak.

A szerdai program egy hosszú projekt első állomása volt, ugyanis terveink szerint a következő hónapokban a város több iskolájába is ellátogatunk.