Nincs megállás a bajnokságban, a múlt vasárnapi, debreceni összecsapás után már pénteken pályára lépünk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen két idegenbeli verség után úgy térünk haza, hogy egy élcsapatot, a BKG PRIMA Akadémiát fogadjuk.

– A debreceni meccs sikerült, ahogy sikerült, nem érdemes már rajta rágódni, mert jön az új feladat és ismét nagyszerű ellenféllel találkozunk – fogalmazott vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic. – Egy-egy vereséggel nem a tabellán elfoglalt pozíció a probléma. A legrosszabb az, hogy verség után nő a felelősség, ilyenkor nehezebb megoldani a helyzeteket, nehezebbé válik a kéz. Most is ez a helyzet, de le kell tudnunk küzdeni.

Ellenfelünket jól ismerjük, hiszen csapatuk játékát évek óta Nagy Ágoston vezetőedző és két fia, Botond, valamint Benedek formálja. Botond ebben az idényben is elképesztő formában kosárlabdázik, három forduló után 36.3 pontot, 5 lepattanót, 6 gólpasszt, 2.7 szerzett labdát és 11.3 kiharcolt faultot átlagol, míg Benedek elsősorban szervezésben jeleskedik, ő meccsenként szerzett 10 pont mellett 9 gólpasszt jegyez. Nyáron egy rutinos amerikai légióssal, Terry Winnel erősödött a keretük, aki ugyancsak meghatározó teljesítményt nyújt, 21.7 pont és 8.7 lepattanó áll a neve mellett.

– A BKG minden évben az élmezőnyben helyezkedik el. A héten az volt a fő feladat, hogy taktikailag válaszoljunk arra, ami minden csapatnak feladja a leckét, vagyis megfelelően kielemezzük Nagy Botond és a csapat játékszisztémáját. Nagyon jól összerakott gárda az ellenfelünk, meghatározó játékos a másik Nagy testvér is, valamint a légiósuk, de a kispadról is hasznos emberek szállnak be. Sokat dolgoztunk a csapatvédekezésen, szerintem jól sikerült a munka, jó meccset várok – tette hozzá Mehmedovic.

A feladat tehát nem egyszerű, így hatványozott szükségünk van szurkolóinkra. A helyszínen egy órával kezdés előtt nyit a jegypénztár, de a belépők elővételben is megvásárolhatóak az alábbi oldalon: https://nyiregyhazielsport.funcode.hu/events/91598

FÉRFI NB I/B, PIROS-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–BKG PRIMA Akadémia
Péntek, 17 óra, Continental Aréna