Az év első hazai mérkőzését az Alba Fehérvár ellen játsszuk szombat este 19 órakor.

Ellenfelünk felemásan szerepel idáig, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 8–8-as mérlege, ám ennél is érdekesebb, hogy a fehérváriak milyen eredményeket értek el az utóbbi időben: karácsony óta hazai pályán kikaptak a Pakstól, három nappal később idegenben verték meg a Falcót, szerdán aztán otthon maradtak alul a DEAC-cal szemben. Érdekesség, hogy nyolc győzelmükből ötöt idegenben értek el.

Október 6-án 93–78-ra kikaptunk Székesfehérváron, azóta rengeteg változás történt az Albánál. Ötödik légiósként érkezett Michael Fakuade, távozott Baylee Steele és Mirko Mulalic, helyükre szerződtették Lanzelle Smith-t és a néhány napja bemutatkozó Shaheed Davist. A klub vezetősége novemberben felmentette a munkavégzés alól Dejan Mihevc vezetőedzőt, az ő helyét Matthias Zollner vette át.

A Fejér megyeiek négy magyar válogatott kerettagot foglalkoztatnak (Vojvoda Dávid, Pongó Marcell, Lukács Norbert, Szabó Zsolt), közülük kiemelkedik Vojvoda, aki 16.4-es pontátlagával a második legponterősebb magyar játékosa a bajnokságnak. Meghatározó játékosuk az irányító, Jonathan Stark, aki 14.1 pont mellett 6 gólpasszt átlagol és Martins Laksát is ki kell emelni, aki elsősorban a tripladobásban jeleskedik.

Tippmix NB I/A, 17. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Alba Fehérvár
Continental Aréna, 19 óra

Fotó: hunbasket.hu